Electrolux overrasker markant på bundlinjen

Svenske Electrolux, der blandt andet producerer hårde hvidevarer og støvsugere, har i årets første tre måneder vendt sidste års underskud til et plus på bundlinjen.

Foto: INTS KALNINS.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af regnskabet for første kvartal, der er offentliggjort fredag morgen.

På bundlinjen lyder overskuddet på 339 mio. svenske kr. mod et underskud på 431 mio. svenske kr. i samme periode året før. Det var samtidig markant bedre end forventningen i analytikerkorpset, der havde regnet med et overskud på 175 mio. svenske kr.

Det dækker over en markant fremgang på driften, hvor den svenske koncern vendte sidste års driftsunderskud på 731 mio. svenske kr. til et overskud på 516 mio. svenske kr.

Det er dog ikke kun lutter god læsning i regnskabet, da Electrolux' vækst er under pres.

Electrolux havde i årets første tre måneder en omsætning på 29,1 mia. svenske kr., hvilket var en fremgang på 13,5 pct. i forhold til første kvartal året før. Det var samtidig 400 mio. svenske kr. højere, end analytikere adspurgt af Bloomberg News havde ventet, men fremgangen skyldes udelukkende valutamedvind.

Organisk var der dog tale om en tilbagegang på 0,1 pct., og Electrolux skriver i regnskabet, at der er udfordringer med salget af hårde hvidevarer i Nordamerika, hvor markedet er påvirket af et skift mod produkter, der skal leve op til nye energikrav.

Udfordringerne i Nordamerika får Electrolux til at vurdere, at markedsvæksten i USA nu kun bliver i den lave ende af intervallet 3-5 pct.

Investorerne synes dog at kigge mest på den overraskende stærke indtjening. Electrolux-aktien stiger fredag formiddag 7,3 pct. til 258,30 svenske kr.