Electrolux forhandler om køb af GE's hvidevaredivision

Den svenske hvidevarefabrikant Electrolux er i forhandlinger med kæmpekonglomeratet General Electric om at købe det amerikanske selskabs hvidevaredivision.

Den svenske hvidevarefabrikant Electrolux er i forhandlinger med kæmpekonglomeratet General Electric om at købe det amerikanske selskabs hvidevaredivision. Det skriver Bloomberg News. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARTIN BUREAU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Også Quirky, en bare fem år gammel virksomhed, har interesse for GE's hvidevareforretning, skriver Bloomberg med henvisning til to unavngivne kilder. Quirky er angiveligt gået sammen med kapitalfonden Blackstone og muligvis flere private equity-selskaber om et bud. Det skriver Bloomberg News.

GE har sat sin hvidevaredivision til salg, da selskabet ønsker at være mere fokuseret på industrielle forretninger. Tidligere har topchef Jeffrey Immelt blandt andet frasolgt ejendomme og aktiebeholdninger i udenlandske banker, mens GE Capitals nordamerikanske kreditkortforretning blev frasolgt i en selvstændig børsnotering i juli.

- GE overvejer en bred vifte af strategiske muligheder for vores hvidevareforetning, heriblandt forhandlinger med Electrolux og andre interesserede parter, siger GE-talsperson Seth Martin ifølge Bloomberg.

Electrolux bekræfter i en meddelelse på sin hjemmeside, at selskabet forhandler med GE, men selskabet understreger, at der endnu ikke er en aftale, og at det heller ikke er sikkert, at der kommer en.

Quirky afviser derimod at kommentere forlydenderne.

Ifølge Bloombergs kilder kan GE få mindst 2 mia. dollar for sin hvidevareforretning, der kan datere sine rødder tilbage til en elektrisk brødrister opfundet i 1905. I 1930 introducerede selskabet en elektrisk vaskemaskine til husholdninger.

/ritzau/FINANS