Eldrups kæmpe-bonus ikke på plads

Ifølge DONGs årsrapport har den fratrådte direktør Anders Eldrup krav på 33,5 måneders løn eller anslået 17 millioner kroner, men ifølge formanden er der endnu ingen aftale om direktørens fratrædelsesgodtgørelse.

Anders Eldrup forlod mandag DONG Energy. Nu rsikerer han at miste sit million-store gyldne håndtryk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsesformand Fritz Schur vil ikke bekræfte, at Anders Eldrup har krav på pengene, efter at det mandag blev meldt ud at han "efter gensidig aftale" forlader DONG Energy.

"Det kan jeg ikke svare dig på endnu," siger Fritz Schur til Jyllands-Posten.

Det fremgår ellers af årsregnskabet at betingelserne for Anders Eldrups fratrædelse indebærer 33,5 måneders løn, men aftalen er endnu ikke forhandlet på plads mellem bestyrelsen og eks-direktøren.

Beslutningen om Anders Eldrups afsked med virksomheden er truffet hen over weekenden. Selskabet fremlagde et regnskab fredag, som var som forventet, og beskeden om direktørens fratrædelse kom mandag ved frokosttid.

Derfor er vilkårene ikke endeligt på plads endnu, fortæller Fritz Schur.

"Det er klart, at det er gået meget hurtigt. Anders og jeg skal simpelthen have ro og fred til at sætte os ned og finde ud af, hvad hans fratrædelsesgodtgørelse er," siger Fritz Schur.

Som topdirektør i DONG fik Anders Eldrup en årsløn på seks millioner kroner.

Baggrunden for hans fratrædelse diskuteres livligt i offentligheden, og der spekuleres massivt i, hvorvidt der er tale om en fyring, og hvad der i så faldt har udløst den.

Den officielle udmelding, som blev gentaget igen og igen af bestyrelsesformand Fritz Schur mandag, er, at fratrædelsen sker "efter gensidig aftale," mellem bestyrelsen og den 63-årige Eldrup, som har siddet i direktørstolen hos DONG i 11 år.

Finansdirektør Carsten Krogsgaard Thomsen er konstitueret som CEO, mens bestyrelsen finder Anders Eldrups afløser. Ifølge Fritz Schur vil han især kigge uden for virksomheden.

I sidste uge kom det frem, at Rigsrevisionen gransker DONG Energy herunder virksomhedens pengeforbrug. Fritz Schur hilser undersøgelsen velkommen, men understreger, at Eldrups afgang intet har med den sag at gøre.