Eldrup venter ved telefonen

DONGs afgående direktør håber en ny udfordring dukker op.

Anders Eldrup håber på nye udfordringer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter 11 år i koncernen forlader Anders Eldrup energiselskabet DONG Energy. Det sker ifølge pressemeddelelsen efter gensidig aftale, men uden at det er oplyst, hvad der har gjort udfaldet. Der er endnu ikke sat dato på, hvornår Anders Eldrup stopper som direktør - det ligger nu til forhandling med bestyrelsen, oplyser DONGs kommunikationschef.

Sikkert er det dog, at Anders Eldrup ikke er klar til at gå på pension endnu. I første omgang vil han nu koncentrere sig om sine bestyrelsesposter, men han er klar til at træde ombord på nye projekter.

"Jeg har været direktør i DONG Energy i mere end 10 år og er nu 63 år. Jeg har været glad for årene i DONG Energy, men jeg har gennem nogen tid overvejet at skulle prøve noget nyt. I første omgang vil jeg koncentrere om de fem bestyrelsesposter jeg har, og så må vi se hvad der dukker op af spændende udfordringer," lyder det i en mail fra direktøren gennem DONGs kommunikationsafdeling.

"DONG Energy har været igennem en gennemgribende udvikling som energiselskab i min tid som adm. direktør. Den udvikling er nu sat solidt på skinner og resultaterne er gode og tegner godt for de kommende år, så jeg mener jeg efterlader et velfunderet selskab til min efterfølger," skriver han videre.

Hvorfor Anders Eldrup stopper få dage efter aflæggelsen af årsregnskabet og ikke i forbindelse med det, oplyses ikke. Fratrædelsen kommer dog blot få dage efter rigsrevisionen anoncerede, at man skal undersøge anklager om ekstravagant forbrug i det statsejede energiselskab.