Eldrup: Jeg er rigtigt, rigtigt glad

TV 2s direktør er lettet over, at politikerne har vedtaget brugerbetaling på TV 2 fra 2012. Det vil være med til at give TV 2 en mere stabil økonomisk situation.

Foto: Scanpix. TV 2s adm. dir. Merete Eldrup er glad og lettet over, at politikerne har fundet frem til en redningsplan for TV 2.
Læs mere
Fold sammen
Det er en lettet Merete Eldrup, Business.dk fanger over telefonen, efter politikerne i dag har vedtaget, at seerne skal betale 20-25 kr. i måneden for at se TV 2 fra 2012.

"Jeg er rigtig, rigtig glad. Især fordi det er rart at få en afklaring på, at vi nu gerne må opkræve abonnementsbetaling," siger Merete Eldrup, TV 2s adm. dir.

Hun peger på, at brugerbetalingen vil gøre TV 2s situation langt mere stabil, end den er i dag.

"Det er en stor byrde, der bliver lettet fra TV 2s skuldre. Nu vil hovedkanalen kunne få en mere stabil økonomisk situation," siger hun.

De 20-25 kr. for at se TV 2 er en pris, som TV-stationen selv har foreslået ministeren.

"Det er det, TV 3 koster i dag, og nogle vil måske mene, at man sagtens kan forlange mere for TV 2. Men sammen med reklameindtægterne har vi vurderet, at det er i det prisleje, vi skal være," siger Merete Eldrup.

Kunne forlange mere for TV 2
Seks af folketingets medieordførere og kulturministeren blev i dag også enige om, at TV 2s guldæg Broadcast Service Danmark, sendemasterne og fordelingsnettet skal sælges. Det vil indbrige TV 2 og DR hver mellem 500-600 mio. kr.

"Vi har selv peget på den løsning, og selvom det er ærgerligt, så foretrækker vi at sælge for at nedbringe gælden. Så må vi leje os ind fremover," siger Merete Eldrup.

Redningsplan efter nødhjælp
TV 2 fik i sommer økonomisk nødhjælp i form af et statslån på i omegnen af en halv mia. kr. Bankerne havde afvist at låne penge til at redde TV-stationen ud af en akut likviditetskrise i kølvandet på massive investeringer året forinden, færre reklameindtægter end ventet og et dyrt radioeventyr. Kort forinden havde TV 2s nye chef, Merete Eldrup, gennemført en massiv sparrerunde, der medførte nedlæggelsen af 200 stillinger.

For at få statslånet godkendt i EU-Kommissionen forpligtede TV 2 og staten sig til senest 4. februar at fremlægge en bæredygtig forretningsplan for virksomheden og redegøre for, hvordan statslånet betales tilbage. Det er denne plan, som partierne nu er blevet enige om.