Eldrup går til modangreb på Schur

DONGs fyrede topchef mener, bestyrelsesformand Fritz Schur overdriver tallene i de famøse aftrædelsesordninger.

Dongs tidligere topchef Anders Eldrup planlægger ifølge Børsen et modangreb på bestyrelsesformand Fritz Schur. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er lagt op til endnu et slag i krigen om de omfattende aftrædelsesordninger i DONG. Den fyrede topchef Anders Eldrup mener nemlig, at han blev fyret på et forkert grundlag. Ifølge Børsens oplysninger planlægger Anders Eldrup at udfordre bestyrelsesformandens forklaring om aftrædelsesordningerne.

Det kan nemlig på ingen måde ende med at koste over 20 millioner kroner at siger farvel til Jakob Barüel Poulsen, som bestyrelsesformand Fritz Schur ellers har sagt. Børsen skriver, at Anders Eldrups udregninger placerer beløb tættere på 13 millioner kroner.

Og selvom det lyder af meget, så er det under grænsen for, hvornår bestyrelsen skal orienteres, skriver avisen. Hvis det holder stik, så kan der skabes tvivl om, hvorvidt fyringen af Anders Eldrup var efter bogen.

"Uanset hvordan man vender og drejer tallene, ville der aldrig kunne blive tale om, at DONG Energy skal af med 20,2 millioner kroner til Jakob Barüel Poulsen, som Fritz Schur hævder," siger en ikke-identificeret kilde til avisen. Hverken Anders Eldrup, Fritz Schur og Jakob Barüel Poulsenvil kommentere Børsens historie.

Det stridende punkt i de to beregninger handler om kompensation i 2011 for ikke afholdt ferie og droppet orlov. Fritz Schur regner dette punkt til at koste 3,2 millioner kroner oven i de fem millioner kroner i løn. Og det får indflydelse på, hvor meget fratrædelsesordningen ender på, da den tager udgangspunkt i den samlede løn.

Anders Eldrups udregninger tager ikke kompensationen som en del af lønnen. Dermed bliver fratrædelsen og konkurrenceklausulen også billigere, og tallet ender på 13 millioner kroner.