Eldrup føler sig frikendt efter DONG-redegørelse

Den vragede topchef i DONG Energy vil bruge rigsrevisionens konklusioner om sine egne og den øvrige direktions lønforhold i retssagen om uberettiget fyring.

Foto: Torkil Adsersen.
Læs mere
Fold sammen

Anders Eldrup føler sig renset. Løn- og bonusordningerne for topledelsen var ikke højere end i sammenlignelige selskaber, konkluderede rigsrevisionen i går i sin redegørelse.

Han er derfor indstillet på at bruge redegørelsen i sin retssag mod DONG for uberettiget fyring, skriver Børsen.

"Rigsrevisionens rapport bekræfter, at der ikke har været frås, men markedskonforme lønninger. Og der er ingen tvivl om, at Anders Eldrup føler, han nu har fået oprejsning. Han føler sig frikendt og renset," siger hans advokat, Lars Svenning Andersen fra Bech-Bruun, til Børsen.

Spørgsmålet om den fyrede direktørs lønforhold vakte massiv omtale sidste forår. Han fik selv omkring seks millioner kroner om året, men samme løn havde han givet til flere andre medarbejdere uden om bestyrelsen. Rigsrevisionens konklusion var imidlertid det modsatte af den forventede.

Eldrup selv er ikke overrasket. Han og hans advokat forventer at bruge konklusionerne i retssagen.

"Konklusionen omkring løn- og bonusforhold overrasker mig ikke, for vi har også i min tid påvist, at vi lå på markedsniveau eller lidt under. Der kan være nogle helt specifikke specialstillinger, hvor vi har ligget over, men det generelle billede har været, at vi har ligget på eller lidt under markedsniveau - specialt for chefgrupperne," siger han til Børsen.

Det kan de dog få svært ved, mener advokat med speciale i direktørkontrakter Finn Schwarz fra Horten.

"Rapporten består af gennemsnitsbetragtninger, der ikke kan bruges i en voldgiftssag," siger han til Børsen.