Eldrup får millioner af DONG

DONGs topchef Anders Eldrup blev fyret sidste år under stor mediebevågenhed. Nu er voldgiftssagen mellem direktør og energiselskab afgjort, og Eldrup får sine millioner i fratrædelsesgodtgørelse.

Anders Eldrup har vundet armlægningen med Dong Energy om sin fratrædelsesgodtgørelse. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter mere end et års voldgiftssag står det nu klart, at DONG Energys tidligere topchef Anders Eldrup får en pæn millionudbetaling i fratrædelsesgodtgørelse. Sagen blev afgjort tidligere i dag, og kendelsen viser, at Eldrup får 8,7 mio. kroner i fratrædelsesgodtgørelse. Derudover skal DONG betale sagsomkostninger til retten og til DJØF på i alt 2,5 mio. kroner.

Den fyrede DONG-direktør er selv meget tilfreds med resultatet.

»Jeg er glad og meget tilfreds med udfaldet. Jeg har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at jeg har handlet korrekt og i overensstemmelse med DONGs interesser,« siger Anders Eldrup i en pressemeddelelse.

Fagforeningen DJØF er også tilfreds med resultatet af voldgiftssagen. Samtidig rettes skytset mod DONGs bestyrelsesformand Fritz Schur, som fyrede Anders Eldrup under stort postyr.

»DONGs bestyrelsesformand satte ved sin håndtering af sagen alvorlige spørgsmålstegn ved, om disse rimelige hensyn blev tilgodeset. Udokumenterede påstande og spektakulære pressemøder svirrede i luften. Uden at den angrebne part havde mulighed for at forsvare sig. For Djøf er det vigtigt at følge den slags sager helt til dørs, og derfor er udfaldet i denne sag ekstra tilfredsstillende,« siger Allan Luplau, formand for DJØF Privat i pressemeddelelsen.

Bestyrelsesformand Fritz Schur kalder resultatet af voldgiften en salomonisk løsning - altså en løsning, der tilgodeser begge parter i en sag. Voldgiften siger ikke desto mindre, at Anders Eldrup har ret til sin fratrædelsesgodtgørelse. Dermed bliver bestyrelsesformandens vurdering underkendt.

»Når bestyrelsen besluttede ikke at udbetale fratrædelsesgodtgørelse på knap 9 mio. kr., var det fordi både Norrbom-Vinding og Kammeradvokaten begge konkluderede, at Ander Eldrup have misligholdt sin kontrakt og derfor ikke var berettiget til pengene. To så klare anbefalinger fra advokater, kan bestyrelsen ikke overhøre - det vil ikke være en rimelig måde at bruge et statsligt selskabs penge på. Nu har voldgiftsretten så konkluderet, at Eldrup skal have sin fulde fratrædelse - og det tager vi så naturligvis til efterretning,« siger Fritz Schur i en pressemeddelelse.