Eldrup bekræfter højtlønnet inderkreds

Den fyrede topchef i DONG Energy kommenterer i en mail omstændighederne omkring sin afgang fra den danske energikoncern.

DONGs formand Fritz Schur (til venstre) mener, at direktør Anders Eldrup i tide burde have informeret bestyrelsen om de høje lønninger til specialisterne omkring direktionen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en mail sendt til Berlingske Business via presseafdelingen i DONG skriver Anders Eldrup:

"Jeg kan bekræfte oplysningerne i bestyrelsens pressemeddelelse om, at min fratrædelse skyldes en forskellig vurdering af, om lønforholdene for et lille antal nøglemedarbejdere i DONG Energy var af et sådant indhold, at bestyrelsen skulle tiltræde dem."

Som beskrevet i Berlingske Business onsdag, er en håndfuld særligt udvalgtes tårnhøje lønninger og millionbonusser årsagen til, at DONGs bestyrelse har fyret Anders Eldrup.

"I bestyrelsen er der fuld enighed om, at vi burde have været inddraget i disse forhold, og derfor er det også en enig bestyrelse, der har truffet afgørelsen om Anders Eldrups fratrædelse", skriver DONG i en pressemeddelelse udsendt sent tirsdag aften:

”Vi mener ikke, at Anders Eldrup har handlet for egen vindings skyld i denne sag. Vi anerkender fortsat den store indsats, Anders Eldrup gennem årene har ydet for at gøre DONG Energy til et af Nordeuropas ledende energiselskaber.”

Anders Eldrup vurderer, at ansættelsesvilkårene for specialisterne er blevet fastlagt ud fra en forretningsmæssig vurdering af, hvilke vilkår tilsvarende specialister har i det private erhvervsliv.

"Denne vurdering er foretaget i DONG Energys interesse, og - som det også understreges af bestyrelsen - har der ikke har været tale om beslutninger taget for egen vindings skyld. Jeg har ikke flere kommentarer, mens jeg afventer den bebudede undersøgelse,” udtaler Anders Eldrup.

Det er fortsat uvist, om den fyrede direktør får den meget omtalte fratrædelsesgodtgørelse på 33,5 måneders lån - svarende til omkring 17 millioner kroner - som er omtalt i energikoncernens seneste årsregnskab. Bestyrelsen vil ikke tage stilling til spørgsmålet, før en nøjere undersøgelse af forholdene omkring Anders Eldrups inderkreds er klar.

"Fratrædelsesvilkårene tager vi først stilling til, når vi har resultatet af undersøgelserne. Anders Eldrup har altså ikke fået tilsagn om den fratrædelsesgodtgørelse, der har været nævnt i medierne,” skriver formand Fritz Schur i meddelelsen sent tirsdag aften.