El-direktør fratræder efter sager om sponsorrejser

Bestyrelsen for forsyningsselskabet Ewii og administrerende direktør Knud Steen Larsen er blevet enige om, at Knud Steen Larsen fratræder. Det sker i kølvandet på en række sager om sponsorbetalte rejser, dobbeltroller og kæmpe lønstigninger.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Knud Steen Larsen stopper som administrerende direktør for forsyningsselskabet Ewii i Kolding, meddeler selskabet. Fratrædelsen sker efter gensidig overenskomst og kommer efter en række sager om dobbeltroller og sponsorrejser.

Flere i Ewiis repræsentantskab, der er selskabets øverste myndighed, har udtrykt utilfredshed med, at direktøren har været på sponsorbetalte rejser, hvor hans familie ved flere lejligheder har været med.

Blandt andet var den fynske el-direktør i 2012 på en tre dages Champions League-tur for at se Ajax og Real Madrid spille. I 2013 tog Knud Steen Larsen på et krydstogt i Middelhavet, og senere samme år gik turen til Milano for at se endnu et Champions League-opgør.

Året efter var Knud Steen Larsen med sine to sønner i det skotske højland på luksushotellet Gleneagles, der rummer Skotlands eneste tostjernede Michelin-restaurant. I lørdags vendte han sammen med sin kone hjem efter fem dage i Shanghai. En rejse, som Knud Steen Larsen har kaldt for en ’netværkstur’.

Alle rejserne var arrangeret af OB, som energiselskabet er sponsor for. Knud Steen Larsen er bosat i Odense.

Da Jyllands-Posten fremlagde de mange sponsorrejser for repræsentantskabsmedlem Henrik Wulff, lød kommentaren:

»Nej, nej, nej. Jeg kan overhovedet ikke se, hvad Ewii får ud af det. Det er overhovedet ikke rimeligt.«

Knud Steen Larsen er også kommet i modvind, efter det kom frem, hvordan han har blandet sine privatøkonomiske interesser sammen med flere af Ewiis største leverandører. Det drejer sig om investeringsselskabet Othania Invest.

Ud over de mange rejser er Knud Steen Larsens tilværelse blevet forsødet af en velvoksen løncheck. Siden 2010 er lønnen til direktionen i Ewii, der ud over Knud Steen Larsen tæller økonomidirektør Jens Christian Sørensen, næsten fordoblet til 9,7 mio. kr. - alene sidste år steg den 24 pct. Det på trods af, at Ewii har tabt et trecifret millionbeløb på fiberbredbånd og kommercielle udviklingsprojekter som brændselsceller og en trehjulet elscooter.

Knud Steen Larsen har siddet tolv år på energitronen hos Ewii, der forsyner trekantsområdet med el. Bestyrelsen har konstitueret økonomidirektør Jens Christian Sørensen som midlertidig administrerende direktør i EWII-koncernen.

I begyndelsen af juni besluttede Energi Danmark på en ekstraordinær generalforsamling at få Knud Steen Larsen til at træde af som næstformand.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ewiis bestyrelsesformand Steen Dahlstrøm.