Ekstravagant Lego-arving har flere projekter i luften

Han lever et ægte rigmandsliv som cigarrygende godsejer med hang til hurtige biler, men Anders Kirk Johansen arbejder og investerer også. Ud over landbrug og investeringer har han senest brugt sin tid på at relancere Modulex-klodser, som er kendt fra Lego.

Anders Kirk Johansen kom i denne uge i mediernes søgelys, da hans stenrige onkel, Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansen, købte og lukkede hans nyetablerede virksomhed. Her er den fodboldinteresserede godsejer fotograferet foran Rohden Gods mellem Vejle og Juelsminde, hvor han bor med sin familie. Foto: Palle Hedemann Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver hurtigt til overskrifter i nationens medier, når den stenrige Lego-familie rører på sig.

Det var også tilfældet, da det i denne uge kom frem, at Kirbi A/S med Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansen i spidsen har købt og lukket sin nevø Anders Kirk Johansens nyetablerede virksomhed.

Der var ingen kommentarer at hente hos parterne, men fra Legos presseafdeling lyder det, at »ejerfamilien har ønsket rettighederne til Modulex og derfor købt varemærket«. Lad det blive ved den forklaring for nu. Her skal det ikke handle om den rige onkel, men derimod om den rige nevø.

Anders Kirk Johansen er søn af Gunhild Kirk Johansen, datter af Godtfred Kirk Christiansen, som er den tredje søn af Legos grundlægger, Ole Kirk Christiansen.

Gunhild Kirk Johansen og hendes bror, Kjeld Kirk Kristiansen, valgte i 2007 at splitte familiens formue op, så Kjeld Kirk Kristiansen og hans børn beholdt Lego, mens Gunhild og hendes tre børn, Casper, Morten og Anders, fik penge. Mange penge.

Selv om familien Kirk Johansens formue ikke kommer i nærheden af Kirk Kristiansens formue på næsten 100 milliarder kroner, placerede familien sig på en niendeplads på listen over Danmarks rigeste i 2014 med en formue på knap otte milliarder kroner.

Tid og lyst til arbejde

Med milliarder på bankbogen kunne lillebror Anders og resten af familien egentlig bare læne sig tilbage og nyde livet uden økonomiske kvaler. Men selv om der bliver plads til livsnyderprojekter i rigmandsklassen (dyre biler, store cigarer, speedbåd, gods med videre), er der også tid – og lyst lader det til – til at arbejde.

Anders Kirk Johansen til-egnede sig sidste år rettighederne til at relancere klodserne Modulex, som blev opfundet i begyndelsen af 1960erne af Godtfred Kirk Christiansen, og i et år har han arbejdet på at sætte klodserne i produktion, blandt andet til glæde for mere end 10.000 fans, som fulgte projektet på Facebook.

Klodserne er ikke det eneste, Anders Kirk Johansen har kastet sig over. Blandt andet driver han (med begrænset økonomisk succes) landbruget ved Rhoden Gods, hvor han bor med sin familie.

Han har aktier i både den danske motorcykelfabrikant Lauge Jensen og i handelsplatformen på internettet, Out-Net, og så er han ivrig ejendomsinvestor. I 2011 købte han Canadas tidligere ambassadørbolig i København på hele 733 kvadratmeter.

»Når man ser ind på ejendommen, føles det nærmest som at stå på Champs-Elysées i Paris,« sagde Anders Kirk Johansen til Jyllands-Posten i forbindelse med købet.

Kærlighed bliver der også plads til. I sommeren 2011 giftede Anders Kirk Johansen sig med Anja Buchwald i Stouby Kirke. 250 kendte og kongelige mødte op – blandt andre kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, som er blandt de nære venner.