Ekstra TV trækker ikke så meget

Selv om landets største kabel-TV-selskab gjorde alle sine kunder digitale uden boks og kort, er det kun få af dem, der har betalt for at kunne leje film, gå i arkiverne eller starte direkte programmer forfra. YouSees direktør er dog godt tilfreds.

Langt de fleste YouSee-kunder klarer sig uden de ekstrafunktioner, som en særlig boks kan give dem. Og så kan de i øvrigt leje film på nettet i stedet, hvis de også har bredbånd fra YouSee. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Trods massiv markedsføring er det fortsat kun omkring otte procent af kunderne i landets største kabel-TV-selskab, der vil mere end bare se de kanaler, som alligevel tikker ind på skærmen.

Det TDC-ejede YouSee (som tidligere hed TDC Kabel-TV) øgede godt nok sit kundetal igen i 2009, så der ved årsskiftet var 1,24 millioner med et »YouSee-stik« i væggen.

Færre end hver tiende

Men YouSee besluttede i september at droppe spærringen på de digitale TV-signaler. Man behøvede altså derefter ingen særlig boks, som man lejer fra YouSee, for at kunne se TV-signalerne i bedre billed- og lydkvalitet. I stedet kan alle fjernsyn med indbygget digital modtager få det digitale signal direkte til skærmen.

Herefter er det kun, hvis man ønsker sig flere kanaler eller adgang til særtjenester som filmleje, DR- og TV2-arkiv m.m., at man har brug for YouSees boks, der sælges under abonnementsnavnet YouSee Plus.

Med årets udgang er det fortsat blot 146.000 kunder - eller 8,5 procent -, der er villige til at betale ekstra.

YouSee-chef: »Imponerende«

Administrerende direktør i YouSee, Niels Breining, er dog yderst tilfreds.

»Det er faktisk ret imponerende. Vi lavede det netop om, så vi leverede digitalt TV til alle, uden at man har behov for hverken boks eller kort. Selvfølgelig har nogen sagt op, 5.000-8.000, men det er ikke nær så mange, som vi havde frygtet. Vi har hele efteråret holdt lav profil med YouSee Plus - det vigtige var at få budskabet om digitalt TV til alle ud. Men YouSee Plus bliver et af de to hovedmarkedsføringstiltag i år,« siger han til Business.dk.

Ikke en boks til alle

Han tror ikke, at alle YouSee-kunder nogen sinde vil få en boks.

»Om tre-fire år vil vi måske have 350.000-450.000 bokse ude. Det vil være en kanon succes,« siger Niels Breining.

Han mener, at YouSee først nu har alle elementer på plads til en virkelig markedsføring af de ekstra muligheder, som boksen giver. Dels virker selve boksen, dels er der nu 17 HD-kanaler på nettet, og endelig har YouSee Start forfra, arkiv-TV og filmlejen på plads. Sidstnævnte ventes tredoblet i år.