Eksportforbud forlænges til 25. august

Mund- og klovsygen gør det fortsat umuligt for britiske landmænd at eksportere levende dyr og kød. Smittekilden er ikke endeligt opsporet.

Mund- og klovsygen i England har fået EU's veterinære eksperter til at forlænge forbuddet mod at eksportere levende dyr, fersk kød og mælk fra Storbritannien til EU.

Forbuddet gælder nu indtil 25. august. To dage inden mødes EU's stående komité for fødevarekæden og dyresundhed atter for at vurdere situationen.

Det oplyser chefkonsulent Stig Mellergaard fra Fødevarestyrelsen.

Briterne er af hensyn til sikkerheden netop gået i gang med at slå yderligere to "kontaktbesætninger" ned, fordi kvæget har været i kontakt med dyr fra en af de to inficerede besætninger. Dermed er køerne fra de to smittede besætninger og fra fire andre besætninger aflivet.

Stig Mellergaard kalder det gode tegn, at der endnu ikke har været reaktioner fra de lande, som EU eksporterer kød og mejerivarer til. Det skyldes, at udbruddet af den frygtede kvægsygdom er så vel afgrænset.

Mistanken om, at smitten stammer fra ét af de to forskningslaboratorier i nærheden af de ramte besætninger, er ikke endeligt bekræftet.

/ritzau/