Eksport af jernmalm falder 12 pct.

Rio Tinto har oplevet et fald i eksporten af jernmalm i marts 2015 på 12 pct., hvilket er mere end analytikerne havde forventet, skriver Sydney Morning Herald.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Sprogoe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det britisk-australske selskab afskibede i 72,5 mio. ton jernmalm globalt, hvilket var en pæn sjat under, hvad Deutsche Bank havde ventet.

Banken havde sat næsen op efter en eksport på 82,7 mio. ton jernmalm mod de 82,2 mio ton, Rio Tinto eksporterede globalt i fjerde kvartal 2014.

Rio Tinto forklarer faldet i eksporten med dårligt vejr, cyklonen Olwyn og et afsporet tog, som gjorde det umuligt at transportere en del jernmalm.

Selskabet fastholder dog, at det vil eksportere 350 mio. ton jernmalm i løbet af året, hvilket er 16 pct. mere ind i 2014.

Det sker, selvom markedet er oversvømmet med billig jernmalm, og en ny udmelding fra den globale stålorganisation ifølge Sydney Morning Herald forudser, at efterspørgslen på stål i Kina bliver ved med at falde i år og næste år.

Ikke bare Rio Tinto, men også BHP Billiton og verdens største producent af jernmalm, brasilianske Vale, har skruet op for produktionen, selvom efterspørgslen er svækket. Det presser priserne, men kan være med til at presse ineffektive producenter ud af markedet.