Eksplosiv stigning i spammails

På bare fire måneder er mængden af spam vokset med 141 procent. 9 ud af 10 mails er i dag spam, og mængden vokser med 117 milliarder mails om dagen.

Læs mere
Fold sammen
Kampen mod spam-mails synes mere og mere håbløs. Alene siden marts måned er mængden af spam vokset med 141 procent. Det viser en ny opgørelse fra software-producenten McAfees.

92 procent af den samlede mængde mails er i dag ren spam, hvilket er en ny rekord med en forøgelse på 20 procent.

Samtidig er væksten i spam næsten konstant med en stigning på 33 procent hver måned. I rene tal betyder det, at spam-mængden vokser med 117 milliarder e-mails hver dag. Året rundt.

Uforsigtige giver problemer
Samtidig er det kraftig vækst i antallet af bot-angreb, hvor fjendtlig software gør det muligt at bruge computeren til nye spamangreb – uden at ejeren kan opdage det.

Mere end 14 millioner computer har i årets andet kvartal været udsat for cyberkriminalitet fra botnets. Det er en stigning på 16 procent sammenlignet med andet kvartal sidste år.

”Det nye niveau i bot- og spam-aktiviteter er alarmerende. Stigningen i infektioner er en trist påmindelse om, hvad der kan ske ved ubeskyttede computere i private hjem eller virksomheder. Blot en enkelt uforsigtig medarbejder, der åbner det forkerte link på Facebook, kan skaffe virksomheden store problemer på halsen og ødelæggelserne kan være ganske betydelige."”, siger Michael Gøttsche, direktør for McAfee i Danmark og Norge.

McAfee oplyser, at især Twitter, Facebook og MySpace er populært som platform til at sprede spam.

Hård dom i Holland
Europæiske myndigheder forsøger at slå hårdt ned på bagmænd i spamsager. I mandags fik Hollands post- og telestyrelse, Opta, idømt en hollandsk softwareudvikler ved navn Reinier Schenkhuizen en bøde på 250.000 euro (knap 1,9 mio. kr.) for at spamme.

Hollænderen har sendt over 21 millioner spammails, hvilket er i strid med loven.

Reinier Schenkhuizen, der ejer virksomheden Serinco Benelux, skal også betale 5000 euro for hver dag, han fortsætter med at udsendte spammails.