Eksplosion i online svindel

Fup. Næsten 60 procent af alt e-mail trafik er spam, skadelige koder eller regulært online svindel.

En netop lanceret trusselsrapport fra sikkerhedsgiganten Symantec dokumenterer, at nettet nu er blevet oversvømmet af skadelige programmer.

Symantec har observeret store mængder af angreb der kombinerer både spam, skadelig kode og online svindel. Gennem den anden halvdel af 2006 var 59 procent af alt opserveret e-mail trafik af denne type. I de sidste seks måneder af 2006 detekterede Symantec samlet 166.248 phishing mails, et gennemsnit på 904 per dag, hvilket er en stigning på 6 procent i forhold til første halvdel af 2006.

For første gang har Symantec analyseret udsendelsen af phishing beskeder i forhold til ugedagene, den opdeling har afsløret 27 procent lavere udsendelse af phishing beskeder i weekenden, i forhold til de 961 meddelelser der sendes i hverdagene.

Denne tendens viser, at phishing bagmændene følger normale arbejdstider, formodentlig for at efterligne legitime selskabers optræden så meget som muligt.

- Det vi ser i øjeblikket er en klar tendens til, at phishing bagmændene går mere målrettet efter forbrugerne frem for større organisationer, forklarer sikkerheds analytiker Ken Willén fra Symantec.

Tendensen kan dog også afspejle at phishing kampagner er kortlivede og mest effektive når modtageren kan læse og handle ud fra mailen med det samme. Symantec observerede også stigning i phishing aktiviteterne i forbindelse med særlige helligdage og andre store begivenheder såsom VM i fodbold, formodentlig fordi bagmændene finder det nemmere at konstruere troværdige historier på baggrund af disse events.