Eksplosion i antallet af diabetikere i Kina

Diabetes-epidimien har fået voldsomt tag i Kina. Antallet af kinesiske diabetikere er steget markant over de seneste år, således at det nu er estimeret 11,6 pct. af alle voksne, eller 114 mio. kinesere, der lider af diabetes.

Foto: Sigrid Nygaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det viser en ny undersøgelse offentliggjort tirsdag i Journal of American Medical Association, skriver Bloomberg News.

Undersøgelsen er den mest omfattende, der nogensinde er gennemført i Kina.

Siden 2007, hvor diabetesudbredelsen senest blev kortlagt, er antallet af kinesiske diabetikere vokset med 22 mio.

Flytningen fra land til by og nye madvaner bærer en stor del af skylden. Desuden er kineserne særligt genetisk disponerede for sygdommen og har vist sig at udvikle diabetes ved en lavere BMI, eller legemsmasse, end kaukasere. Det estimeres, at antallet af diabetikere vil vokse endnu mere fremover. Omkring 40 pct. af de 18-29 årige er på vej til at udvikle diabetes, ifølge undersøgelsen.

Med de seneste tal er diabetes nu mere almindelig blandt kinesere end amerikanere. I USA estimere det, at 11,3 pct. af befolkningen er diabetikere.

Undersøgelsen i Kina baseres på en stikprøveundersøgelse blandt 98.658 kineserne i 2010. En tilsvarende undersøgelse i 2007 viste, at udbredelsen af diabetes var på 9,7 pct. af befolkningen, eller 92,4 mio. voksne.

Novo Nordisk er markedsleder på insulinmarkedet i Kina. Markedsandelen var ifølge IMS på 60 pct. ved udgangen af maj. Salget steg 16 pct. organisk i første halvår, drevet af moderne insuliner, mens de billigere humane insuliner kun viste beskeden fremgang.

Novos samlede omsætning i Kina inden for diabetesbehandling udgjorde knap 3,6 mia. kr. i første halvår.

/ritzau/FINANS