Eksperter: Svært at dømme svindlere fra Panama-papirerne

Ifølge de skatteeksperter, der har set de lækkede Panama-papirer, vil Skat på grund af for få oplysninger have meget svært ved at vinde sager mod skattesvindlerne.

ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: ED GRIMALDO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

Blandt eksperterne er blandt andet Niels Johannesen, der er lektor ved Københavns Universitet. Han fortæller, at det ikke fremgår i de lækkede dokumenter, hvilke værdier, der ligger i Panama-selskaberne, hvilket kan blive et problem.

- Jeg tror ikke, at Panama-papirerne i sig selv giver ammunition nok til at starte en helt masse retssager, siger Niels Johannsen til Børsen.

Han bliver bakket op af Torben Bagge, der er skatteadvokat og partner i advokatfirmaet Tommy V. Christiansen. Han vurderer, at Skat kun kan føre en sag, hvis de både har adgang til den fuldmagt, der viser, at en person har kontrol med Panama-selskabet, samt har en indikation af, hvad der er af indeståender i selskaberne.

Torben Bagge mener desuden, at de dårlige udsigter til, at Skat kan få dømt skattesvindlerne, bør få politikerne til at overveje en amnestiordning. Forslaget bliver ikke pure afvist af skatteminister, Karsten Lauritsen, der ser det som relevant at kigge nærmere på, men at det ikke ligger lige for.

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti afviser ideen om amnesti.