Eksperter: Lindeløv bør forlade Lundbeck nu

Flemming Lindeløv bør i dag tage konsekvensen af sit eklatante selvmål og forlade posten som formand for Lundbeck A/S. Det mener flere eksperter i ledelse.

Flere eksperter mener, at Flemming Lindeløv bør forlade sin post som formand for Lundbeck A/S Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Juhl
Det skriver Børsen fredag. Avisen vil også vide, at bestyrelsen mødes ekstraordinært allerede i dag.

Selv Flemming Lindeløv siden selskabets halvårsmeddelelse for et par uger siden har været mere formand af navn end af gavn, har han i flere aviser de sidste par dage åbenlyst blandet sig i, hvornår administrerende direktør Claus Bræstrup skal skiftes ud - til trods for at bestyrelsen i halvårsmeddelelsen tydeligt skriver, at den opgave skal varetages af den kommende formand Per Wold-Olsen.

Per Wold-Olsen rykkede 15. august ind i bestyrelsens formandskab for reelt at overtage tøjlerne, inden Flemming Lindeløv formeldt kan takke af i god ro og orden ved selskabets generalforsamling til foråret.

En række ledelseseksperter roste i Børsen Lundbeckfonden for at handle hurtigt og konsekvent ved prompte at udnævne Lindeløvs afløser, da han bebudede, at han ville forlade bestyrelsen til april.

"Nu vender han sig om på vej ud af døren for at demonstrere en magt, han ikke har. Dermed laver han et gigantisk selvmål," siger Troels Gjerrild, direktør for headhunterbureauet Ray & Berndtson til Børsen.

Troels Gjerrild henviser til meddelelsen i halvårsregnskabet, hvoraf det helt tydeligt fremgår, at udkiftningen af topchefen helt og holdent er den kommende formands opgave.

Kilde: Børsen