Ekspert: Spar Lolland kan godt sælges

Dansk Formue- og Investeringspleje mener, at der den klemte bank Spar Lolland sagtens kan afsættes uden om statens bankskraldespand.

Spar Lolland filial på Østerbro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Dennis Lehmann

Der bør være muligt for Spar Lolland at finde en partner, der er interesseret i at gå ind og overtage det krisepåvirkede pengeinstitut.

Sådan lyder det fra Dansk Formue- og Investeringspleje til Børsen. Meldingen kommer, efter at administrerende direktør i Spar Lolland Ulrich Jespersen i går gjorde det klart, at banken med lys og lygte leder efter en køber.

”Der burde være nogen, der er interesserede i at overtage dem, uden at vi skal gennem Finansiel Stabilitet – altså ligesom da vi så Spar Nord overtage Sparbank. Jeg går ud fra, at der er mange, der går og regner på det lige i øjeblikket og sidder og går engagementerne igennem,” siger investeringschef i Dansk FI, Johnny Madsen.

Spar Lolland fremlagde onsdag aften et regnskab for tredje kvartal, og det så ikke alt for pænt ud. Banken kom ud af årets første ni måneder med et tab på 81 mio. kroner.

Det har fået banken til at skærpe jagten på efter en køber.

”Vi vil indgå i en konsolidering i branchen,” siger Ulrich Jespersen.

”Alle muligheder er åbne, og jeg vil ikke udelukke noget som helst. Det er det, der giver det bedste slutresultat, jeg går efter. Det nytter ikke noget, at vi finder på en halv løsning,” siger Ulrich Jespersen.