Ekspert: Se at få reguleret TDC straks

TDCs køb af DONG Energys fibernet kræver indgreb straks, så TDC ikke får frit løb.

Myndighederne må straks sikre, at TDC ikke får frit slag, mener Niels Rytter, direktør i Konkurrencerådgivning.dk. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De danske telemyndigheder må omgående ud af starthullerne og sørge for regulering - ellers vil TDC ride ud over stepperne efter tirsdagens køb af DONG Energys fibernet i Nord- og Østsjælland.

Sådan lyder vurderingen fra Niels Rytter, direktør i Konkurrencerådgivning.dk og tidligere kontorchef i Konkurrencestyrelsen med teleområdet som sagsområde. DONG Energy solgte tirsdag morgen sit fibernet, hvorigennem omkring 15.000 kunder får leveret Internet, TV og/eller telefoni i stedet for fra et teleselskab.

Mere monopol truer

»Det var godt, at DONGs fibernet blev bygget - tak for det! Og det er sikkert også godt, at en professionel teleoperatør kommer til at drive det. Men det er klart, at dette betyder mere infrastrukturmonopol. Det er derfor mere end nogen sinde tvingende nødvendigt med god, gammeldags, solid teleregulering i form af tredjepartsadgang på åbne og lige vilkår og til regulerede priser til både kobber-, fiber- og hybridnettet,« siger Niels Rytter til Business.dk.

Da omsætningen i DONG Energys net ligger under 300 millioner kroner, kræver handelen ingen godkendelse af myndighederne.

»Hvis en sådan effektiv teleregulering kommer på plads, så kan eventyret få en lykkelig afslutning,« mener Niels Rytter.

TDC køber DONG Energys net for 425 millioner kroner.