Ekspert: Nørby oplagt afløser for Boserup

Næstformand Lars Nørby Johansen er et oplagt valg som ny formand for TV 2. Det vurderer ledelsesekspert forelagt Business.dks oplysninger om, at den nuværende formand, Niels Boserup, er fortid i TV 2.

”Det er et oplagt valg. Han har det der skal til. Han har erfaringen, alderen og kvalifikationerne til at overtage posten,” siger Steen Hildebrandt, ledelsesprofessor på Handelshøjskolen, Aarhus Universitet.

Lars Nørby Johansen, 58, er tidligere koncernchef i Group 4 Falck og senere Group 4 Securicor. Han er blandt en lang række andre tillidshverv formand for Falck, Georg Jensen, Oticon og næstformand for Dong Energy.

Nørby har tidligere været i spil til jobbet som adm. direktør for TV2 og hans navn er desuden knyttet til det såkaldte ”Nørby-udvalg”, der fastlagde en række retningslinjer for god selskabsledelse.

”Hvis jeg skulle vælge, ville jeg lægge stor vægt på erfaringen med store virksomhedshandler. TV 2 står overfor en salgsproces, og derfor er det et oplagt ønske til en ny formand,” siger Steen Hildebrandt og tilføjer, at TV 2 er en speciel virksomhed at være bestyrelsesformand for.

”TV 2 har en meget speciel ejer i form af staten. Derfor kræver det også stor ledelseserfaring af en bestyrelsesformand,” siger Steen Hildebrandt.

Kulturminister Brian Mikkelsen vil på morgendagens generalforsamling ifølge Business.dks oplysninger meddele, at Niels Boserup afløses som bestyrelsesformand. Afløserne vil formentlig blive præsenteret ved samme lejlighed.

Lars Nørby Johansen ønsker ikke at kommentere hverken sin egen eller Niels Boserups fremtid i TV 2.