Ekspert frygter at vi kun har set toppen af skatteskandalen

Skats refusioner af udbytteskat er trettendoblet på under fem år. Derfor kan omfanget af svindlen være meget større, mener ekspert.

Omfanget af skatteskandalen kan vise sig at være mange gange højrer, Skats refusioner af udbytteskat er nemlig 13-doblet på under fem år. Foto: Erik Refner Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER

De 6,2 milliarder kroner, som udenlandske kriminelle har trukket ud af statskassen i form af af falske refusioner af udbytteskat, kan vise sig at være et lille beløb af en meget højere sum. Skats refusioner af udbytteskat er nemlig trettendoblet på under fem år, og det kan langt fra forklares med stigninger i de danske virksomheders udbetalinger af udbytte eller med, at der er kommet flere udenlandske aktionærer, skriver DR.

Lagt sammen med Skats ringe kontrol tyder alt på, at svindelen kan være meget større, forklarer Claus Kirkeby Olsen, skattepartner i advokatvirksomheden Rønne og Lundgren.

»Det er min frygt, at de her 6,2 milliarder meget hurtigt kan blive til et noget højere beløb,« siger han til DR.

I 2010 sendte staten 680 millioner kroner retur, mens beløbet tre år efter var steget til 2,8 milliarder i 2013. Og herefter er det gået endnu stærkere.

Fra 2013 til 2014 steg refusionerne med yderligere 3,2 milliarder kroner, og alene i år - frem til juli måned - har Skat tilbagebetalt 8,7 milliarder kroner til aktionærer, der hævder at have betalt udbytteskat.