Ekspert: »Brøndbys aktiekurs er helt ude i hampen«

Brøndbys aktiekurs er fra dagens start på himmelflugt. Men kursen afspejler slet ikke klubbens reelle værdi, siger aktieekspert, der dog mener, at klubbens muligheder for at køre videre nu ser gode ud.

Brøndby har brug for støtte til at få gennemført sin aktieudvidelse. Og noget tyder på, at det lykkes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen

Det kan godt være, at de sportslige resultater på Vestegnen ikke er helt i top. Men på fondsbørsen er Brøndby indtil videre dagens bedste performer.

Aktiekursen er fra dagens start røget i vejret med over 50 procent. Det skyldes blandt andet spekulationer i flere medier, om det er lykkedes at skaffe minimumsbeløbet på 60 millioner kroner via en aktieudvidelse.

Men selv hvis det er lykkes, så er den nuværende kurs på over 10 kroner (klokken 10 tirsdag formiddag) alt for høj i forhold til selskabets reelle værdi. Det påpeger Morten W. Langer, redaktør på Økonomisk Ugebrev.

»Det er spekulation, og jeg mener, at den er helt ude i hampen. Der kommer minimum 35 millioner kroner nye aktier i omløb i løbet af nogle dage. Hvis man tager højde for det til den nuværende aktiekurs, så skulle Brøndby lige pludselig være 400 millioner kroner værd. Det vil jeg anse for at være voldsomt overdrevent,« siger han til Berlingske Business.

Til sammenligning har selskabet bag FC København, Parken en markedsværdi på 849 millioner kroner. Parken omfatter udover FCK også ferielandet Lalandia, fitness.dk og flere kontorbygninger i København.

Morten W. Langer ser en stor risiko for, at Brøndbys aktiekurs falder markant, lige så hurtigt som den er steget.

»Det er klart, at blandt dem der har købt nye aktier til to kroner plus én øre (den sidste pris på tegningsretter, red.), vil der være mange, der siger: Hov, vi kan lige få 400 procent i gevinst ved at sælge vores nye aktier. Så længe der er en hel skæv aktiekurs, er det klart, at nogle vil se deres snit til at indkassere gevinsten,« siger Morten W. Langer.

Det skal understreges, at vi endnu ikke har fået bekræftet spekulationerne om, at aktieudvidelsen er lykkedes. Klubben offentliggør resultatet af aktieudvidelsen senere i dag. Men hvis det viser sig, at rygterne taler sandt, er det ifølge Morten W. Langer et meget afgørende skridt på vej mod en redning.

Fordi selvom der kun vil være 13 millioner kroner tilbage af de 60 millioner kroner, når gammel gæld er betalt og udgifter til emissionen er trukket fra, så vil klubben have udsigt til flere frie midler at gøre godt med.

»Det der gør, at de 60 millioner kroner er relativt fornuftigt i første omgang er, at Benny Winther har sagt, at han vil konvertere de 13 millioner kroner, han har til gode i klubben til nye aktier. Det vil sige, at de ikke bare sidder tilbage med 13 millioner i likvider, men med 26 millioner i likvider. Og det vil være et rigtigt godt udgangspunkt at bygge videre på den her genopbygning af klubben,« siger Morten W. Langer.

Ifølge aktieeksperten kan en aktieudvidelse dog kun hjælpe klubben et stykke af vejen mod en redning. Mere afgørende er det, at der nu endelig bliver gjort på med klubbens gamle ledelse.

»Det er helt afgørende for klubben, at man får en ny ledelse, en ny bestyrelse. Det er en forudsætning for at kunne tiltrække sponsorer og få vendt hele stemningen omkring Brøndby,« siger Morten W. Langer.