Eksmilliardær truer Skat: »Det er en irrationel adfærd«

Ole Vagner, der tidligere var blandt Danmarks rigeste, står på randen af en personlig konkurs. Han mener, at Skat forsøger at skubbe ham ned i afgrunden, selv hvis de også taber på det.

Boligspekulant Ole Vagner har mistet mange millioner gennem finanskrisen. Her fotograferet ved sin private strand på ved Vedbæk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Peter Helles Eriksen

I 2007 tjente Ole Vagner 1,3 mia. kroner ved at sælge ejendomsselskabet Keops. Men nu står han på randen af en personlig konkurs - en konkurs, som han mener, at Skat driftigt jagter, hvilket nu får ham til at sætte hårdt mod hårdt. Det skriver Børsen.

»Skat får ikke en krone af mig, hvis jeg bliver erklæret konkurs, for der er ingen aktiver i boet,« siger Ole Vagner, der i løbet af finanskrisen ikke blot mistede de penge, salget af Keops havde indbragt ham, men også opbyggede en gæld på en halv milliard kroner.

I 2015 gik kreditorerne dog med til at glemme gælden, hvis Ole Vagner indbetalte 20 mio. kroner, han havde lånt af sin ven og forretningspartner Johan Schrøder, samt en båd. Det skulle ske som et led i en rekonstruktion, der skulle sikre kreditorerne en dividende på cirka fem procent.

Siden har Skat dog fået Sø- og Handelsretten til at afbryde behandlingen af denne rekonstruktion med den effekt, at Ole Vagner nu har retning af en personlig konkurs. Noget den tidligere ejendomsmilliardær ser som et direkte angreb.

»Ved en rekonstruktion får Skat et millionbeløb i dividende. Ved en konkurs får de ikke andet end udgifter til Kammeradvokaten. Det er en irrationel adfærd fra Skat. Det viser, at Skat går efter manden og ikke bolden,« siger Ole Vagner til Børsen, mens Skats advokat har afvist at kommentere sagen.