Eksklusive Emmerys under pres: »Fuck, mand, det her er op ad bakke«

Her er de vigtigste ting, du skal vide, før du starter din dag. Vi læser erhvervsnyhederne og tjekker aktiekurserne, før du står op, så du kun behøver at læse én artikel fra morgenstunden for at være helt opdateret.

Foto: Axel Schütt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen,

Sent onsdag aften landede det danske medicinalfirma Bavarian Nordic en trecifret millionkontrakt med USAs regering. Omkring samme tidspunkt forsøgte den amerikanske præsident, Donald Trump, at skabe momentum omkring sin skattereform. Her har du dagens nyhedsoverblik.

1
Topchef: Vi skal oppe os - ellers eksisterer Emmerys ikke om to år

Selvom en økologisk bolle og en kop kaffe hurtigt kan koste det hvide ud af øjnene, har gourmetbageren Emmerys svært ved at få regnskabet til at hænge sammen.

Stifteren af Emmerys, Per Brun, har tidligere erklæret sig for »dead man walking«, efter bundlinjen viste et minus på over 10 mio. kr. i 2011. Siden er nye direktører kommet til, men Emmerys kæmper fortsat med underskud.

Det skriver Børsen (kræver abonnement).

»Hver eneste dag, jeg går på arbejde, tænker jeg: Fuck, mand, det her er op ad bakke. Vi skal tage os sammen, og der skal kæmpes. Vi får ikke noget forærende. Vi skal oppe os, for ellers eksisterer Emmerys altså ikke om to år,« siger Kim Trier Meyer, adm. direktør for Emmerys.

Kim Trier Meyer har dog svært ved at tro på, at han ikke lykkes med at vende udviklingen.

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag.

- eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

2
Storbanker kæmper om iværksættere med stjernepotentiale

De danske banker vil gerne have fingre i fremtidens gyldne kunder - iværksætterne. Derfor lancerer Nordea nu en særlig afdeling rettet mod vækstkometer. Her skal der sidde bankansatte, som udelukkende har fokus på at servicere iværksætterne. Banken ansætter også startup-ambassadører, som skal være ude i landets storbyer.

Herudover har Nordea dannet et netværk, hvor de velhavende private banking-kunder parres med opstatsvirksomhederne. Forhåbningen er, at kunderne ser en god investeringsmulighed og kaster penge efter iværksætterne. Foruden Nordea er storbanker som Danske Bank og Spar Nord også gået all in i kampen om iværksætterne.

Læs hele historien i Berlingske (kræver abonnement).

Business anbefaler

3
Trump lover mirakel med skattereform

Amerikanske virksomheder betaler i dag op mod 35 pct. Men snart vil skatten blive sænket til 20 pct., fastslog Donald Trump, da han onsdag holdt tale i Indianapolis. Dermed gik han bort fra sit tidligere løfte, der gik på, at selskabsskatten skulle sænkes helt ned til 15 pct., skriver Financial Times.

Skattereformen er dog stadig en gigantisk gevinst for det amerikanske folk, lød det fra Trump. Han lovede, at reformen vil give historiske skattelettelser til almindelige amerikanske arbejdere. Et direkte »middelklassemirakel«, sagde han.

Forslagene skal nu drøftes i den splittede kongres, og det kan tage flere måneder. Hvis den amerikanske præsident ikke får sin skattereform igennem, vil Trump i realiteten ikke have opnået nogen politiske sejre, siden hans indtog i Det Hvide Hus.

4
Bavarian Nordic indgår millionkontrakt med USAs regering

Bavarian Nordic har indgået en kontrakt med den amerikanske regering om levering af frysetørret koppevaccine. Selskabet skal levere Imvamune-vaccinen til Biomedical Advanced Research and Development (Barda), der hører under de amerikanske sundhedsmyndigheder, skriver Ritzau.

Den indledende kontrakt udgør 100 millioner dollar. Men potentielt har basiskontrakten - inklusive optioner - en værdi på mere end 539 millioner dollar. Bavarian Nordic oplyser samtidig, at det over de kommende år vil investere cirka 75 millioner dollar på selskabets facilitet i Danmark.

Det sker i dag

  • Det nye LEGO House-oplevelsescenter, der er tegnet af arkitekt Bjarke Ingels, åbner i Billund. H.K.H. Kronprinsesse Mary og H.K.H. Kronprins Frederik er til stede. Berlingske har allerede besøgt det nye Lego-hus - læs anmedelsen her (kræver abonnement).
  • Danmarks Statistik kommer med opgørelse på offentligt forsørgede mellem 16 og 54 år i 2 kvartal.

Det skal investorerne holde øje med

Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen, har udpeget tre ting, som i dag kan få indflydelse på investorernes porteføljer.

  • Hennes & Mauritz aflægger kvartalsregnskab. Efter fem års kursmæssig nedtur og ørkenvandring håber investorerne at 3. kvartal både kan markere et lav- men også være et vendepunkt. Investorerne vil holde øje med, om sommerens udsalg ikke mindst på grund af for store varelagre har gjort et (for) stort indhug i indtjeningsmarginalen. Fokus er på omsætning, e-handel og indtjeningsmarginal. Regnskabet offentliggøres kl. 08.
  • Bavarian Nordic meddelte i går aftes, at de har fået en amerikansk ordre på deres koppevaccine på 100 mio. dollar. Herudover er der optioner som muliggør en samlet ordreværdi på 539 mio. dollar. Det var ventet, at Bavarian Nordic ville få ordren, men timingen var naturligvis ukendt. Ordren er en del af den nyhedsstrøm, som skal være med til at genopbygge tilliden til aktien efter det floppede Prostvac-studie.
  • Detailsalg, tillidsindikatorer, amerikansk privatforbrug og talende centralbankmedlemmer er i dag investorernes makroøkonomisk »baggrundsstøj.«

Det sker på markederne

De asiatiske aktiemarkeder udvikler sig blandet torsdag morgen, hvor mange af de mindre markeder ligger under for en styrket dollar.

  • Nikkei 225: +0,6 pct.
  • Hongkongs Hang Seng: -0,3 pct.
  • China Shanghai Composite: -0,1 pct.
  • Sydneys ASX 200: +0,2 pct.