Eksboksers konkurs koster Amagerbanken

Amagerbanken står til stort tab, hvis eksbokser Hans-Henrik Palm som forventet bliver erklæret personlig konkurs her til formiddag.

Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere rigmand og bokser Hans-Henrik Palm bliver formentlig erklæret personlig konkurs i skifteretsafdelingen i Sø- og Handelsretten i København i dag.

Palm er kunde i Amagerbanken, og her er den nye administrerende direktør godt klar over, at banken formentlig kommer til at miste penge på den personlige konkurs, som er begæret af Skat, der har mistet tålmodigheden med eksbokseren:”Enhver juridisk ændring af kundernes forhold giver anledning til en ny situation. Det vil vi forholde os til meget hurtigt,” siger Steen Hove, der har været administrerende direktør i mindre end en uge.

Amagerbankens tidligere ledelse med administrerende direktør Jørgen Brændstrup og bestyrelsesformand Niels Erik Nielsen har fået hård kritik for at holde hånden under nogle af deres tidligere velhavende kunder, som nu har mistet deres formue. I Hans-Henrik Palms tilfælde er det en forgæves kamp, for nu trækker Skat tæppet væk under eksbokseren:”Det betyder, at der nu kommer en kurator på, som skal vurdere den konkursramtes værdier. Hvis det eksempelvis drejer sig om nogle ejendomme, som er overbehæftede, vil banken ofte få et tab, da det som regel er realkreditinstitutterne, som først får deres penge,” siger den erfarne advokat i insolvensret, Peter Wedel Ranch Krarup, fra advokatfirmaet Mazanti-Andersen Korsø Jensen & Partnere.

Kuratorens forsøg på at opgøre boet og få flest mulige værdier frem, indebærer, at han eller hun ofte er nødt til at sende ejendomme på tvangsauktion med risiko for store tab for konkursramtes bank – i dette tilfælde Amagerbanken – fordi den sidder som marginal panthaver.