Eksbokser bakker Don Ø op

Det var fuldt fortjent, at Flemming Østergaard fik de stærkt omdiskuterede aktieoptioner i millionklassen, mener Hans Henrik Palm, tidligere bestyrelsesmedlem i Parken.

Det var fuldt fortjent, at Flemming Østergaard fik de stærkt omdiskuterede aktieoptioner i millionklassen, mener Hans Henrik Palm (tv), tidligere bestyrelsesmedlem i Parken. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als
Aktieoptioner i millionklassen til Flemming Østergaard var en god beslutning. Sådan lyder det fra Hans Henrik Palm, der er tidligere medlem af bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment og en nær ven af Flemming Østergaard. Palm forsvarer de omdiskuterede aktieoptioner, som gjorde Østergaard til mangemillionær i 2008, og som står centralt i den kommende retssag om kursmanipulation. 

»Flemming gjorde det godt. Så jeg kan ærligt talt ikke se, at der var noget odiøst i, at han fik de aktieoptioner,« siger Hans Henrik Palm til Berlingske Business. 

»Der er en årsag til, at aktieoptioner er opfundet. Det er for at give en bonus, hvis det går godt,« siger Hans Henrik Palm og giver dermed udtryk for samme holdning, som tidligere bestyrelsesmedlem Peter Norvig har udtrykt.

 

I lørdagsavisen stod et andet tidligere bestyrelsesmedlem frem på forsiden og fortalte, at aktieoptioner er problematiske, da de kan motivere til meget kortsigtede løsninger og stort fokus på aktiekursen. Ligeledes lod han forstå, at han grundlæggende er imod at give aktieoptioner.  

»Det havde været meget nemmere, hvis Flemming Østergaard ikke havde fået aktieoptionerne. Så havde vi ikke haft den sag, som vi har nu,« sagde Flemming Lindeløv. 

 
 
Hvorvidt aktieoptionerne kan have motiveret Flemming Østergaard til at fokusere kortsigtede kurshop i stedet for på virksomhedens langsigtede udvikling ønsker Hans Henrik Palm ikke at komme med sin vurdering af. 

»Jeg vil ikke kommentere på den aktuelle retssag,« siger Hans Henrik Palm. Palm kom ind i Parkens bestyrelse, da Parken købte hans kæde Fitness.dk i 2006. 

På det tidspunkt havde Østergaard netop fået tildelt de omdiskuterede aktieoptioner, som i 2008 sikrede Østergaard en fortjeneste på 15,5 mio. kroner. 

Der er tale om en ulovlig fortjeneste sikret via kursmanipulation, mener Bagmandspolitiet, som har rejst tiltale og krævet konfiskation af hele beløbet.Østergaard nægter sig skyldig.