Eks-topchef i Nordea får pension på 75 mio. kr.

Tidligere bankdirektør og nuværende næstformand i Brøndby IF, Thorleif Krarup, får en pension på hele 75 mio. kroner med fra Nordea.

Thorleif Krarup får en pension på 75 mio. kr. fra Nordea, skriver Børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reimar Juul

Thorleif Krarup var topchef i Nordea for cirka ti år siden. Da han sidste år i august fyldte 62 år fik han sin pensionsordning fra banken. Den lød på 75 mio. kr., fremgår det af Nordeas egen årsrapport. Pensionsordningen minder om den pensionsordning som Nordeas nuværende topchef Christian Clausen har.

Det skriver dagbladet Børsen.

Den nuværende topchefs pensionsordning er indrettet sådan, at topchefen resten af livet er garanteret halvdelen af sin faste løn i pension. For at undgå at betale pension til tidligere topchefer i mange år, har Nordea valgt at give både Christian Clausen og Thorleif Krarup et beløb til deres private pensionsopsparing, når de fylder henholdsvis 60 og 62 år.

Det betyder, at bankens nuværende frontfigur kan se frem til at få overført mere end 110 mio. kr. til sin fødselsdag i marts.

Nordea bekræfter i en udtalelse pensionsordningerne og meddeler, at de er optjent over en lang karriere for begge topchefers vedkommende. Thorleif Krarup var inden sin tid som topchef i Nordea chef i blandt andet Unibank, der senere fusionerede og blev til Nordea.