Eks-statsminister favorit til Telia-toppost

Sveriges tidligere statsminister Göran Persson tippes som ny bestyrelsesformand for den skandaleramte telegigant.

Göran Persson er favorit som ny bestyrelsesformand i Telia-koncernen. Arkivfoto: Kristian Sæderup, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere statsminister i Sverige, socialdemokraten Göran Persson, er det varme navn som ny bestyrelsesformand for Nordens største telekoncern, svensk-finske Telia.

Han skal erstatte Anders Narvinger, som har bebudet sin afgang oven på gentagne afsløringer af, at Telia tilsyneladende har skaffet sig attraktive mobiltilladelser i en række eurasiatiske lande gennem bestikkelse.

Anklagerne undersøges af det svenske politi, og hvis det kan bevises, at Telia, som samtidig er blandt verdens ti største mobilselskaber, har været involveret i bestikkelse, kan Telias topchef, Lars Nyberg, også blive tvunget til at gå før tid. Hans kontrakt udløber først om et år, i december 2013.

Kandidat klar til januar

Göran Persson er ifølge Svenska Dagbladet en af favoritterne som ny bestyrelsesformand. Telias bestyrelse har allerede sat det internationale rekrutteringsfirma Egon Zehnder International med kontor i København til at finde hans efterfølger.

En ny kandidat skal være præsenteret allerede i slutningen af januar, hvor forberedelserne til valget begynder.

En anden topkandidat er vicekoncernchefen i den svenske Ericsson-koncern, Magnus Mandersson. Han har tidligere arbejdet for bl.a. teleselskabet Tele2 og har 15 års erfaring i telebranchen.