Eks-rocker i spidsen for ny bedemands-forening

Kontroversiel sønderjysk bedemand og eks-rocker er valgt som formand for Bedemændenes Brancheorganisation, der skal være et alternativ til den etablerede forening Danske Bedemænd.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En gruppe bedemænd har på et møde i Vissenbjerg på Fyn stiftet den nye landsdækkende brancheorganisation – Bedemændenes Brancheorganisation, fortæller de í en udsendt pressemeddelelse.
 
I spidsen for den nye forening, der vil være et modstykke til den etablerede forening Dansk Bedemænd, står en kontroversiel bedemand fra Sønderjylland.

Ny formand er nemlig Lars Jensen, der både er bedemand og stenhugger med afdelinger i Sønderborg, Aabenraa, Gråsten og Nordborg, og blandt de første, der åbent reklamerede med prisen på begravelser og gravsten. Samtidig har det vakt stor opsigt, at han som tidligere rocker, der har brudt med miljøet, har udviklet sig til en succesfuld forretningsmand.

Læs også på evb.dk:

Bedemand omdeler folder til 30.000 husstande

Fra rocker til succesfuld bedemand Om den nye forening skriver bedemændene:

- Den nye forening ønsker at sikre, at alle uanset religiøst tilhørsforhold har adgang til begravelsesassistance, hvor det er den afdøde og de efterladte, der er i centrum. Samtidig ønsker bedemændene en åben og gennemskuelig prissætning af alle ydelser, og indførelsen af en længerevarende uddannelse på linje med samfundets andre faglige uddannelser.

Læs også på evb.dk:

Bedemænd vil være gennemsigtige 

Inden for det næste halve år skal bestyrelsen udarbejde et konkret handlekatalog, som kan introduceres for alle landets bedemænd med det formål, at Bedemændenes Brancheorganisation bliver branchens toneangivende organisation, forlyder det i pressemeddelelsen.

Foruden Lars Jensen består brancheorganisationens bestyrelse af næstformand Tonni Nilausen, Aarup, Karsten Ottosen, Ørbæk, Per Holm, Brøndby og Jan Fohlmann fra Aabenraa.