Eks-Beatle kræver hus fjernet fra Google

Paul McCartney vil ikke have sit London-hjem vist frem i 3D.

Eks-Beatlens hjem kan stadig beses via Google Earth, hvor flere besøgende har fotograferet dets façade og lagt det ind, men der bliver ikke nogen 3D-visning. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Ikke på vilkår - slet det!«

Den besked har det tidligere medlem af popgruppen The Beatles, Paul McCartney, givet Internet-giganten Google i raseri over, at hans mange millioner pund dyre London-hjem var blevet fotograferet og kunne ses med den nye 3D-gadevisning.

Paul McCartneys ejendom blev fotograferet sammen med masser af andre bygninger af Googles 3D-kameraer til en ny tjeneste, hvor man fra Google Earth kan komme helt ned på gadeniveau i en række storbyer og bevæge sig rundt, som om man var på stedet. Her vises veje og bygninger tredimensionelt, altså som om man stod der.

Det er eks-Beatlens sikkerhedsfolk, som overvåger hjemmet døgnet rundt, der ifølge den britiske avis The Sun har klaget til Google.

Væk med et klik

Google understreger, at enhver kan fjerne deres hus fra 3D-gadevisningen ved blot at klikke på en knap. Google har nemlig oplevet en storm af protester, siden fotograferingen begyndte. Folk er bekymret over, at privatlivets fred overskrides ved fotograferingerne. En landsby i Storbritannien har direkte forment Googles kameravogn adgang ved at spærre indfaldsvejene.

Google mener dog, at det store flertal er glade for funktionen.