Ejerskifte forhindrer ikke nyt trecifret millionunderskud på arbejdstøj

Arbejdsfirmaet Kwintet får på trods af nye ejere ikke et meget flottere resultat. Underskuddet for koncernen løber op i 481 millioner kroner.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden 2009 har Kansas arbejdstøj været lig med kæmpe underskud, og det ændrer sig ikke i det nyeste regnskab. De nye ejere for Kwintet, der blandt andet laver Kansas, er kommet på en svær opgave, men de er stadig optimistiske for fremtiden. Det skriver Børsen mandag.

Selskabet præsterer sit syvende underskud i træk, og det betyder at egenkapitalen ryger i minus 263 millioner kroner. En af de nye ejere, Michael Hauge Sørensen, siger dog, at der er rettet op på den negative egenkapital. Han oplyser ikke, hvor meget han og den anden nye ejer, finansmanden Christian Dyvig, har skudt ind i Kwintet. Han erkender dog, at det har været op ad bakke for at vende det store tøjfirma.

»På baggrund af koncernens tilstand i en årrække er det et langt sejt træk for at få det hele på plads, men jeg er fuld af fortrøstning for, at det sker,« siger Michael Hauge Sørensen til Børsen.

De nye ejere skal se på, om nogle af virksomhedens aktiviteter skal sælges fra, og hvor de på længere sigt kan tjene penge, siger ejer Michael Hauge Sørensen, der har en fortid som næstkommanderende i Ecco.

Det er virksomhedens nye adminstrerende direktør Anders Davidsson enig i, og nævner at virksomheden er meget kompleks, og det derfor vil tage lang tid at vende den negative udvikling.

Kwintet har nu i alt tabt over to milliarder kroner.