Ejere væbner sig med tålmodighed

Det går fremad for Babysam, men resultaterne er ikke imponerende. Kapitalfonden Polaris må stadig vente, før det giver mening at sælge virksomheden.

Det går fremad for Babysam, men resultaterne er ikke imponerende. Kapitalfonden Polaris må stadig vente, før det giver mening at sælge virksomheden. Her er BabySams administrerende direktør, Kenneth Nørgaard sammen med Formand Sanna Suvanto-Harsaae i BabySam Field's onsdag den 24. februar 2016. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kapitalfonden Polaris må stadig væbne sig med tålmodighed, når det gælder fondens 36 procents ejerskab af Babysam. Polaris købte Danmarks førende forhandler af babyudstyr i 2008, hvorefter verdensøkonomien røg ud i en alvorlig krise. Og selv om det seneste regnskabsår viser fremgang for Babysam, er der stadig et stykke vej til, at virksomheden står som en godbid for købere.

»Vi har vist tålmodighed med selskabet, og vi har stadig tålmodighed til at udvikle virksomheden,« siger Niels Worning, partner i Polaris og medlem af Babysams bestyrelse.

Normalt sælger kapitalfonde deres virksomheder fire til syv år efter, at de har investeret. Men selv om Babysam er i Polaris’ ejerskab på ottende år, er der stadig ingen planer om at skyde virksomheden af lige med det samme.

»Vi har vist, vi har kunnet lave en succesfuld turnaround, og at vi kan lave en rentabel forretning. Nu har vi behov for at vise, at virksomheden også kan fortsætte de positive takter,« siger Niels Worning.

Godt momentum

Babysam har kæmpet med at komme på benene efter den finansielle krise. Samtidig har lave fødselstal ramt Babysam hårdt. Men Niels Worning er fortrøstningsfuld og glæder sig over, at der nu er fremgang at spore.

»Der er et godt momentum i forretningen nu. Ledelsen har gjort de rigtige ting; bl.a. har vi fået omnichannel til at fungere godt – med web og fysiske butikker i et godt samspil,« siger han.

Ro på bagsmækken

Selv om Babysam har tabt penge hvert år, siden Polaris købte sig ind i virksomheden, er det ifølge Niels Worning værd at bemærke, at Babysam har en sund balance, og at der ikke er gæld i virksomheden.

»Vi har ro på bagsmækken,« siger han.

Polaris er en dansk kapitalfond, der bl.a. arbejder med penge fra Danske Bank og en række store danske pensionskasser som ATP og PFA. Foruden Babysam ejer Polaris blandt andre Louis Poulsen, Det Danske Madhus og Jetpak.