Ejer af Falk Lauritzen og Apollo: Vi skal finde en køber i 2015

Det schweiziske rejseselskab Kuoni, som satte alle sine rejsebureauer - inklusive Falk Lauritzen og Apollo - til salg i januar, er fortsat på udkig efter en køber.

Foto: Brian Bergmann.
Læs mere
Fold sammen

Det meddeler det schweiziske selskab i forbindelse med offentliggørelsen af salgstal for de første fem måneder af 2015.

Og det er muligt, at selskabet gerne ser, at salget af rejsebureauerne går igennem hurtigt, for selskabet har haft tilbagegang i sine aktiviteter på det område.

Under posten "ikke-fortsættende aktiviteter" har Kuoni haft en tilbagegang på 8 pct. i de første måneder af året. I de skandinaviske selskaber er bookingerne steget på trods af et "vedholdende svært marked", men den samlede omsætning er alligevel faldet som følge af et markant drop i udnyttelsen af flykapaciteten.

Kuoni venter, at rejsebureauerne vil trække selskabets resultater ned resten af året, hvilket dog også skyldes, at der er sat 25 mio. schwizerfranc (180 mio. kr.) af til salgsprocessen. Derudover er selskabet presset af den markante styrkelse af schweizerfranc.

Ifølge det danske medie Standby.dk er det planen, at Kuoni vil sælge alle sine nordiske aktiviteter i en pakke. Det skrev Standby tilbage i januar.