Ejendomsudvikler henter livsvigtig kapital på børsen

Børsnoterede TK Development har sikret sig ny kapital, som er afgørende for, at ejendomsudviklingsselskabet kan overleve.

Foto: Henning Bagger. TK Developments hovedsæde på Vestre Havnepromenade 7 i Aalborg. Selskabet håber at kunne hente næsten 220 mio. kr. ved aktieemissionen.
Læs mere
Fold sammen

TK Development har torsdag morgen offentliggjort et prospekt i forbindelse med udbud af 56,1 mio. nye aktier. Aktiesalget er nødvendigt, hvis ejendomsselskabet skal have likviditet til at betale af på sin gæld og sikre den videre drift, skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Selskabet håber at kunne rejse 218,7 mio. kr., når omkostningen til udbuddet er trukket fra, og selskabet har allerede fået forhåndstilsagn om overtegning fra en række investorer, fremgår det af fondsbørsmeddelelsen.

- Uden nettoprovenuet fra udbuddet vil TK Development ikke have tilstrækkelig likviditet til rådighed til at dække TK Developments nuværende behov for de kommende 12 måneder efter prospektdatoen, skriver selskabet i meddelelsen.

TKD's problemer er blandt andet opstået, fordi der er for meget kapital bundet i projekter og færdigopførte ejendomme, der ikke er blevet solgt.

Tegningsretterne vil blive handlet på Nasdaq OMX Copenhagen fra 12. august til 23. august, og nye aktier kan tegnes fra 15. august til 28. august. Der bliver tildelt fire tegningsretter pr. eksisterende aktie, og der skal tre tegningsretter til at tegne en ny aktie til en pris på 4,11 kr. pr. aktie. Til sammenligning lukkede TKD-aktien i 9,20 kr. onsdag.

Umiddelbart efter udbuddets gennemførelse vil TK Development være forpligtet til at nedbringe driftskreditter i Nordea med 68,5 mio. kr. og nedbringe projektfinansiering hos HSH Nordbank for 35 mio. kr. Det er også Nordea, der står for udbuddet.

- Kapitaludvidelsen vil medvirke til at generere den likviditet, der er en forudsætning for den fremtidige drift og projektflowet og dermed den langsigtede indtjening, skrev selskabet i sit årsregnskab 25. april i år. Allerede ved årsregnskabet havde selskabet forhåndstilsagn.

TKD tabte næsten en halv milliard kroner i 2012/2013. I første kvartal af 2013/2014 formåede selskabet dog at reducere underskuddet til 16,2 mio. kr. Egenkapitalen var på det tidspunkt 1370 mio. kr., mens den netto rentebærende gæld løb op i 2195,7 mio. kr.

TKD-aktien falder torsdag 12,5 pct. til 8,05 kr. efter offentliggørelsen af prospektet.

/ritzau/FINANS