Ejendomsspekulant risikerer fire år i fængsel

Bagmandspolitiet er nu klar med det første anklageskrift mod en række af de ejendomsspekulanter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kenneth Schwartz Thomsen bliver den første af en stribe ejendomsspekulanter, der skal forsvare sig i retten. Bliver han dømt, står han til flere års fængsel.

Det erfarer DR Nyheder.

Ifølge anklageskriftet har Kenneth Schwartz Thomsen svindlet med registreringsafgiften på fem luksusbiler af typerne Lamborghini, Porsche og Bentley.

Læs også på evb.dk:

Bankdirektør risikerer fængselsstraf

Spekulants konfefinte ender i personlig konkurs

Skandale-matador koster staten dyrt

DR Nyheder skriver, at han derudover i fem andre tilfælde handlet ejendomme med sig selv til helt urealistiske priser for at undgå at betale selskabsskat og aktieindkomstskat. Sådan hedder det i anklageskriftet.

Dermed handler anklageskriftet udelukkende om svindel med registreringsafgifterne og med skat. Og det er en bevist strategi fra Bagmandspolitiets side at barbere anklageskriftet til på denne måde, vurderer Morten Samuelsson, tidligere professor ved CBS, Handelshøjskolen i København, og i dag advokat:

- Der er tale om skattesvig, og der er tale om meget høje beløb, og den slags ses der altid meget alvorligt på. Det kan give fængsel imellem treethalvt og fire år, siger han til DR Nyheder.

I sine velmagtsdage havde han værdier for over 3 milliarder kroner, men også en tilsvarende stor gæld. Blandt andet havde han lån i Roskilde Bank for knap 900 millioner kroner.