Ejendomsspekulant risikerer års fængsel

Den første af flere ejendomsspekulanter skal snart for retten. Ifølge anklageskriftet har han svindlet med registreringsafgifter og med skat.

Kenneth Schwartz Thomsen Fold sammen
Læs mere
Bagmandspolitiet er nu klar med det første anklageskrift mod en række af de ejendomsspekulanter, der ikke bare selv endte med konkurs i slutningen af 2008, men som også rev flere banker med sig i faldet.

Det erfarer DR Nyheder.

Kenneth Schwartz Thomsen bliver den første, der skal forsvare sig i retten.

I sine velmagtsdage havde han værdier for over tre milliarder kroner, men også en tilsvarende stor gæld. Blandt andet havde han lån i Roskilde Bank for knap 900 millioner kroner.

Ifølge anklageskriftet har Kenneth Schwartz Thomsen svindlet med registreringsafgiften på fem luksusbiler af typerne Lamborghini, Porsche og Bentley.

DR Nyheder skriver, at han derudover i fem andre tilfælde har handlet ejendomme med sig selv til helt urealistiske priser for at undgå at betale selskabsskat og aktieindkomstskat. Sådan hedder det i anklageskriftet.

Dermed handler anklageskriftet udelukkende om svindel med registreringsafgifterne og med skat.

Og det er en bevist strategi fra Bagmandspolitiets side at barbere anklageskriftet til på denne måde, vurderer Morten Samuelsson, tidligere professor ved CBS, Handelshøjskolen i København, og i dag advokat:

- Der er tale om skattesvig, og der er tale om meget høje beløb, og den slags ses der altid meget alvorligt på. Det kan give fængsel i mellem tre et halvt og fire år, siger han til DR Nyheder.

Bagmandspolitiet kræver ud over fængsel også, at Kenneth Schwartz Thomsen bliver dømt til at betale de unddragne skatter på knap 25 millioner kroner samt en bøde på 64 millioner kroner.

Bagmandspolitiet har ikke ønsket at kommentere anklageskriftet.

Til DR Nyheder meddeler Kenneth Schwartz Thomsen via sin advokat, at der ikke er hold i anklagerne, og at han forventer at blive frifundet.

/ritzau/