Ejendomsselskabs opkøb skubber årets omsætning op i ny liga

Prime Office, der ejer og udlejer ejendomme i Nordtyskland, kom ud af tredje kvartal med en nettoomsætning på 27 mio. kr., hvilket er næsten uændret i forhold til kvartalet sidste år. Resultatet af den primære drift, EBIT, faldt med 400.000 kr. til 16,8 mio. kr., mens nettooverskuddet steg med en halv mio. til 12,3 mio. kr.

- Det tyske ejendomsmarked udvikler sig fortsat positivt, og det lave niveau for renterne betyder fortsat stor efterspørgsel efter fast ejendom som aktivklasse, skriver selskabet i regnskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det tyske ejendomsmarked udvikler sig fortsat positivt, og det lave niveau for renterne betyder fortsat stor efterspørgsel efter fast ejendom som aktivklasse, skriver selskabet i regnskabet.

Ser man på resultatet af den primære drift (EBIT) i de første ni måneder af 2016, er der tale om en stigning på 11 pct. til 49,5 mio. kr.

Ejendoms- og udlejningsselskabet præciserer i regnskabet forventningerne til 2016. Selskabet venter nu en omsætning på over 100 mio. kr. Tidligere ventede selskabet en omsætning over 105 mio. kr. Samtidig venter selskabet et resultat af primær drift (EBIT) i den øvre ende af det tidligere udmeldte interval på 60-66 mio. kr.

I 2015 endte EBIT på 44,1 mio. kr., mens omsætningen var på 71 mio. kr.

Selskabet overtog sidste år knap 60 pct. af aktierne i ejendomsselskabet Danske Immobilien, som kun indgik med syv måneder i tallene for sidste år.

- Koncernens omsætning forventes at udgøre mere end 100 mio. kr. for 2016 imod 21 mio. kr. før købet af K/S Danske Immobilien, skriver selskabet i regnskabet.

At man nu præciserer forventningen til helåret er baseret på den nuværende portefølje af ejendomme og med en fortsat høj udlejningsgrad, oplyser Prime Office.

Ser man på resultatet for de første ni måneder af 2016, er nettoomsætningen steget til 80 mio. kr. mod 27,0 mio. kr. i de første ni måneder af 2015. Og overskuddet efter skat lyder på 33,3 mio. kr. fra januar til og med september mod 14,1 mio. kr. i perioden sidste år.