Ejendomsselskab under pres: Kreditorer vil træde ud af bankaftale

Mens Nordicom arbejder på en finansiel rekonstruktion, så må den pressede ejendomskoncernen konstatere, at det bliver uden en fælles bankaftale for 2016.

Modelfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thongkoch Chutpattarachai

Selskabet oplyser i en meddelelse til fondsbørsen, at flere af koncernens større långivere har ønsket at træde ud af den eksisterende bankaftale. I stedet venter Nordicom at indgå individuelle aftaler med sine långivere.

Bankaftalen omfatter i dag gæld for cirka 1,8 mia. kr., svarende til 78 pct. af koncernens finansielle gæld, hvoraf cirka 0,7 mia. kr. er bankgæld, og cirka 1,1 mia. kr. er realkreditgæld. Bankgæld uden for bankaftalen for cirka 0,2 mia. kr. har desuden i det væsentligste fulgt bankaftalens bestemmelser.

Fra og med 1. januar vil koncernens låneforhold falde tilbage på de underliggende individuelle lånevilkår, der var aftalt for hvert enkelt lån. Det gælder opsigelsesvarsler samt rente- og bidragssatser.

Nordicom vil nu forsøge at få sine långiveres bekræftelse på, at vilkårene for første kvartal er, at opsigelsesvarslet for bankgælden som minimum er 14 dage samt at renter og bidragssatser fortsat er 4 pct. for bankgæld og 1,5 pct. for realkreditgæld, som det var tilfældet i bankaftalen. Desuden ønsker Nordicom en fortsat oprulning af renter på bankgælden.

- Nordicom har fra koncernens største långivere modtaget bekræftelser på, at der herfra aktuelt ikke foreligger intentioner om at opsige gældende låneaftaler. Nordicom forventer derfor at kunne fortsætte koncernens drift og - bistået af koncernens finansielle rådgiver - arbejdet med at afsøge mulighederne for gennemførelse af en finansiel restrukturering af koncernen, skriver selskabet.

Nordicom fastslår dog også, at det stadig ikke er muligt at vurdere, om det vil lykkes at finde en vej mod en finansiel restrukturering.