Ejendomsselskab fortsætter fremgang som følge af opkøb

Prime Office, der investerer i nordtyske bolig- og kontorejendomme, kom ud af andet kvartal med bedre resultater end året før. Det er fortsat opkøbet af ejendomsselskabet K/S Danske Immobilien i juni 2015, der bidrager til fremgangen.

Prime Office investerer i nordtyske bolig- og kontorejendomme. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De samlede lejeindtægter steg til 26,5 mio. kr. fra 16,6 mio. kr., resultatet af primær drift blev forbedret til 14,9 mio. kr. fra 2,4 mio. kr., mens bundlinjen gik frem til et overskud på 8,1 mio. kr. fra et plus på 0,1 mio. kr.

Målt på driftsresultatet EBIT er Prime Office med et resultat på 32,7 mio. kr. i første halvår også godt og vel halvvejs i forhold til årets samlede og uændrede forventninger om et resultat på 60-66 mio. kr.

Forventningerne til lejeindtægterne er uændrede over 106 mio. kr. i 2016.

Prime Office melder i øvrigt om en positiv udvikling på det tyske ejendomsmarked.

»Det tyske ejendomsmarked udvikler sig fortsat positivt efter brexit, og både usikkerhed i aktiemarkederne og de fortsat faldende renter betyder fortsat stor efterspørgsel efter fast ejendom som aktivklasse,« skriver selskabet, der også har fundet plads i regnskabet til en positiv kommentar fra den tyske avis Handelsblatt.

Ifølge Prime Office har Handelsblatt skrevet om, at brexit forstærker boomet efter "betonguld".

»Her henvises der til de store tyske ejendomsaktier, der er steget dramatisk både før og efter brexit,« skriver Prime Office.

Prime Office ejer direkte og indirekte kontorejendomme for 339 mio. kr. Den største post er dog 3232 lejligheder i Nordtyskland med en samlet anslået værdi af 1151 mio. kr. Sidste år blev koncernens ejendomme opskrevet med knap 200 mio. kr.