Ejendomsmatador fortsætter brandudslag: Ridecenter til salg for 40 mio. kr.

Den fallerede ejendomsmilliardær Ole Vagner forærede sin kone en hesteejendom i 2010. Efter flere års milliontab har ejendomsmægler Pernille Sams nu ejendommen ved Fredensborg til salg. Også parrets Strandvejs-villa i Vedbæk er sat til salg for 52 mio. kr.

Ole Vagner. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Solen slog smut i søen foran ridehallen og staldene og de mange rododendron blomstrede i bedene omkring Lotte Vagners smukke ridecenter Birkelunden, der ligger naturskønt placeret på Kongevejen nær Fredensborg. Lotte Vagner havde inviteret omkring 200 venner og forretningsforbindelser til den officielle åbning af ridecentret«.

Ovenstående citat stammer fra magasinet »Ridehesten«, som i 2010 rapporterede fra indvielsen af ejendomsmatadoren Ole Vagners hustrus storslåede ridecenter.

I dag er ridecentret i dyb økonomisk krise efter et voldsomt tab i seneste regnskabsår 2013. Birkelunden er ejet af selskabet Moon Light ApS, som fra 2008 har tabt over en halv milliard kr., og i 2013 bogførte en negativ egenkapital på næsten 65 mio. kr.

Regnskabet er forsynet med en anmærkning, hvor revisor sætter spørgsmål ved selskabets fortsatte drift og ejendommens værdi. Nu har ejendomsmægler Pernille Sams ridecenteret til salg. Hun beskriver ejendommen således:

»Birkelunden er drømmen om den ultimative hesteejendom, stort tænkt og suverænt fint gennemført i praksis. Opført i 2010 efter alle kunstens regler - en ejendom, som er opbygget på hestenes præmisser. Her er alt hvad en hest og en kræsen dressur rytter kan ønske sig. Eksklusive omgivelser - de mest fantastiske staldfaciliteter med skridsikre gulve, plads og lys - de lækreste materialer.«

»Boligen er særdeles lækker. Meget fint gennemført et gedigent materialevalg, store skønne rum, smukke kik for øjet overalt, masser af lysindfald og en god planløsning. Stuehuset har et boligareal på 412 m2, hvoraf en sidebygning udgør 145 m2. Omgivelserne er smukt anlagte med flere søer, blomstrende buske, stier, hegnede folde og marker til høslet. Her er en luksuriøs og eksklusiv stemning. Stuehuset har et boligareal på 412 m2, hvoraf en sidebygning udgør 145 m2. Omgivelserne er smukt anlagte med flere søer, blomstrende buske, stier, hegnede folde og marker til høslet. Her er en luksuriøs og eksklusiv stemning,« lyder ejendomsmæglerens beskrivelse af den 21 hektar store ejendom.

Ole Vagner blev med egne ord »stjernerig«, da han solgte en aktiepost i sin børsnoterede ejendomskoncern Keops til de (dum)dristige islændinge før finanskrisen. Rigdommen betød, at hans hustru Lotte, kaldet Mulle, kunne realisere sin drøm om at ride dressur på højt plan på sit eget ridecenter i en moden alder sidst i 50'erne. Snart blandede Lotte Vagner sig med folk som Ecco-arvingen Hanni Toosbuy Kasprzak og hjemkøbte kostbare Grand Prix-heste til Danmark og ydede fine præstationer.

Men nu er det altså slut, og både hesteejendommen og Ole Vagners Strandvejs-villa i Vedbæk er sat til salg for til sammen 92 mio. kr.