Ejendomsmæglere frygter ikke bankerne

Mens eksperter mener, at bankernes nye boligportaler vil få flere boligsøgende danskere til at droppe ejendomsmæglerne, er mæglerne ikke bekymrede for fremtiden. De har nemlig ekspertise, som IT-programmer og statistikker ikke kan hamle op med.

Bolighed.dk er en af de nye boligportaler, som indtager det danske boligmarked. Det er de fire banker Sydbank, Nykredit, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank, der står bag portalen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Selv om flere eksperter mener, at bankernes indtog på det danske boligmarked kan få mange boligsøgende danskere til at droppe ejendomsmæglerne, er der ikke den helt store bekymring at spore hos mæglerne.

Ifølge Torben Strøm, der er formand for Dansk Ejendomsmæglerforening, vil bankernes boligportaler nemlig aldrig kunne hamle op med ejendomsmæglernes ekspertise.

»Et IT-program vil aldrig kunne erstatte en ejendomsmægler, der har et enestående lokalkendskab, og som kommer ud og ser på boligen, inden han fastsætter en pris. Ejendomsmægleren håndterer også alle de komplicerede juridiske, økonomiske og tekniske forhold,« siger han.

Alligevel anerkender formanden, at mæglerne er nødt til at følge med, når bankerne indtager boligmarkedet, fordi de rammer et behov hos forbrugerne, som ejendomsmæglerne er nødt til også at tage alvorligt.

»Sådan nogle sites er med til at holde os til ilden, og de får os til at tænke over, hvordan vi skal udvikle os i den fremtid, der former sig. For eksempel har vi i løbet af det seneste halvandet år uddannet mellem fire og fem hundrede køberrådgivere, så vi kan komme med på råd langt tidligere i købsprocessen,« forklarer han.