Ejendomsmæglere får gigantbøde

Ejendomsmægleren Mûhldorff har fået en anseelig bøde for ikke at have uddannede ejendomsmæglere på firmaets forretningssteder.

Læs mere
Fold sammen
Den københavnske liebhavermægler MMühldorff i København har fået en bøde på ikke mindre end 300.000 kroner, da der i flere af firmaets filialer ikke har været uddannede ejendomsmæglere. Det skriver Børsen Ejendomme.

Det er Disciplinærnævnet for ejendomsmæglere under Erhvervs- og Byggestyrelsen, der står bag dommen, som ejeren Claus Christiansen nu har indbragt for domstolene.

Disciplinærnævnet blev oprettet på initiativ af daværende erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) i forlængelse af en sag om ejendomsmægleren Hanne Nørrisgaard, som tjente stort på at sælge sine egne ejendomme. At nævnet er så ungt betyder, at dets afgørelser følges tæt af branchen.

- Bødeniveauet har givet genlyd i branchen, der opfatter bøden som urimeligt hård, siger Dansk Ejendomsmæglerforenings (DE) formand Steen Winther-Petersen til Børsen Ejendomme, der håber, at bødens størrelse hænger sammen med, at der er tale om meget kritisable forhold i sagen.

Flere andre sager, som nævnet har taget stilling til, har store bødestørrelser.

- Kendelserne viser, at disciplinærnævnet dømmer overtrædelser af lov om omsætning med fast ejendom og god ejendomsmæglerskik hårdt. Det er helt i tråd med det politiske ønske, der første til nedsættelse af nævnet i 2006, siger Direktør Finn Laurtitzen, Erhvervs- og Byggestyrelsen.

-ulha