Ejendomskæmpe køber kontorhuse i City for 350 millioner

Børsnoterede Jeudan har overtaget tre ejendomme i hjertet af København - sælgerne er to pensionskasser.

Jeudan har købt tre københavnske kontorejendomme, deriblandt Havnegade 23-27/Tordenskjoldsgade med Vejdirektoratet som hovedlejer. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det børsnoterede ejendomsselskab Jeudan har atter svinget indkøbskurven: Få måneder efter sit seneste opkøb har koncernen overtaget tre kontorejendomme i det centrale København for et samlet beløb på cirka 350 millioner kroner.

"Vi er fortsat købere, hvis nogen kommer med de rigtige ejendomme med den rigtige beliggenhed," udtaler administrerende direktør Per W. Hallgren til Berlingske Business.

Selskabet har "teknisk set" opbrugt sit opkøbsberedskab, fordi det lægger vægt på at have en soliditet på 25 procent - egenkapitalen skal altså udgøre mindst en fjerdedel af den samlede balance. Per Hallgren understreger dog, at selskabet løbende tjener penge og har "rigelig" med likviditet eller rede penge.


Jeudan - der udsender halvårstal onsdag - har skarpt geografisk fokus på det indre København og ejer især kontorejendomme, men også boliger og butikslokaler.

I denne omgang har Jeudan købt en 9.000 kvadratmeter stor ejendom på Esplanaden 6-8 af Lægernes Pensionskasse. Lægerne boede her selv, indtil de i 2012 flyttede til Flintholm-kvarteret på Frederiksberg.

Fra Danica Pension har Jeudan overtaget dels Havnegade 23-27/Tordenskjoldsgade med Vejdirektoratet som hovedlejer af de knap 6.000 kvadratmeter, dels St. Kongensgade 81 A-F med  13 lejemål fordelt på cirka 3.000 kvadratmeter.


Bygningen på St. Kongensgade er fredet, mens de to øvrige ejendomme er delvis fredede.

Jeudan var senest på større opkøb i marts, da to københavnerejendomme blev overtaget for små 300 millioner kroner. Det udløste en børsmelding, men nu vurderer Jeudan, at de fleste opkøb ikke har kurspåvirkning med en balance på cirka 18 milliarder kroner.

De tre handler var formidlet af erhvervsmægleren CBRE, der også har skaffet lejere til nogle af de ledige kontorer i Esplanade-ejendommen.