Ejendomskæmpe forvandler møbelfabrik til 200 boliger

Ejendomsmastodonten Dades poster millioner i Søborg Møbelfabrik for at skabe 200 boliger

Foto: Stig Lintrup fra Lintrup & Norgart Fold sammen
Læs mere
Foto: Stig Lintrup fra Lintrup & Norgart
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ejendomskæmpen Dades har købt familievirksomheden Søborg Møbelfabriks produktionslokaler i Gladsaxe for at omdanne området til et større boligområde, oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Dades, der har ejendomme for 17 milliarder, agter således at investere 400-500 millioner kroner de kommende to-tre år i at forvandle Søborg Møbelfabrik på Gladsaxevej, tæt ved Ring 3 og den kommende letbane, til hen i mod 200 nybyggede familieboliger.

Administrerende direktør i Dades Boris Nørgaard Kjeldsen tror på, at projektet vil være en succes, fordi der ifølge ham mangler gode familieboliger i Gladsaxe. Samtidig er priserne lavere end i selve København, hvor priserne har fået gedigne hak opad, påpeger Dades-direktøren.

Foto: Stig Lintrup fra Lintrup & Norgart Fold sammen
Læs mere

»Mange af dem, der flytter fra København, flytter til Gladsaxe, men her er mangel på gode familieboliger, og møbelfabrikken ligger meget tæt på en af de kommende letbanestationer,« siger Boris Nørgaard Kjeldsen.

Møbelfabrikken blev sat til salg for godt et par år siden, fordi fjerde generation i Søborg Møbler vil rykke ud af bygningerne, der er fra 1930erne og ikke passer til nutidens produktion.

Boligerne på samlet 19.200 kvadratmeter opføres i blokke på fire-otte etager, parkering i stueplan og kælder. Dertil 1.600 kvm erhverv i den bevarede hovedbygning fra møbelfabrikken. Selve hovedbygningen bliver på den vis omdannet til kontorer, klinikker eller showroom.

Efter planen opføres projektet i to-tre etaper med indflytning fra efteråret 2018.

Foto: Stig Lintrup fra Lintrup & Norgart Fold sammen
Læs mere

Det omfattende projekt skal ses i lyset af, at Dades for knap et år siden fik de to store pengetanke Novo A/S og Tryghedsgruppen - i ejerkredsen. I samme ombæring bebudede de, at de ville skyde 1,7 milliarder kroner ind i Dades. De penge skulle blandt andet bruges på at investere massivt i boligområder som for eksempel det nye Søborg Møbelfabrik.