Ejendomsinvestor lægger 180 mio. kr. mere i pengetanken

En af landets rigeste mænd har pæn succes med sine mange investeringer i både ejendomme og virksomheder.

Foto: Fotograf Peter Nørby

Den 58-årige erhvervsmand og ejendomsinvestor Mikael Goldschmidt kan se tilbage på et fornuftigt 2014, hvor flere af hans mange investeringer gav overskud.

Det kan ses i regnskabet for M. Goldschmidt Holding A/S, der ejes af Mikael Goldschmidt, og dækker over en lang række investeringer i fast ejendom, værdipapirer og virksomheder.

Den danske milliardær kan konstatere, at resultatet før skat steg til 120 mio. kr. og egenkapital steg til 2.3 mia. kr. Koncernens aktiver udgør i dag 5.4 mia. kr., hvoraf likvid- og værdipapirbeholdning er på 765 mio. kr.

”Jeg er samlet set tilfreds med resultatet, når henses til, at egenkapitalen i det aflagte regnskab voksede med hele 183 mio. kr. til 2.319 mia. kr. Vores solvens udgør 42,8 pct., og udgør et solidt fundament at stå på, forklarer ejer og adm. direktør Mikael Goldschmidt i en meddelelse.

Koncernen beskæftiger i dag godt 1.300 medarbejdere og han forventer at øge arbejdsstyrken i 2015.

"Med hensyn til det igangværende år 2015 har vi fremdrift og styr på alle vor vigtigste forretningsområder og ser meget positivt på vore muligheder for at skabe et godt resultat for 2015,” vurderer han.

Mikael Goldschmidt er først og fremmest kendt som en solid ejendomsinvestor, der trods økonomisk krise og priskollaps på ejendomme kom tørskoet gennem kriseårene.

Og det er da også datterselskabet M. Goldschmidt Ejendomme, der trækker læsset ved at  realisere et resultat før skat på 129 mio. kr. på trods af kursreguleringer på prioritetsgæld på -45 mio. kr. og opstartsudgifter på Kokkedal Slot Copenhagen.

Ejendomsinvestoren er i særlig grad aktiv i det område i det centrale København, som lidt populært kaldes den ”Den Gyldne Trekant”, der befinder sig omkring Store Kongensgade. Her købte selskabet i løbet af 2014 en ny ejendom og dermed udgør anlægsporteføljen i hjertet af København mere end 40.000 m2.

En af hans seneste års større satsninger er Kokkedal Slot Copenhagen, der er ved at udvikle sig til et af landets førende luksushoteller. Slottet blev i 2014 optaget i ”Small Luxury Hotels of the World”.

Datterselskabet Aquaporin, der er en biotekvirksomhed, som udvikler teknologi til rensning af vand, realiserede et regnskabsmæssigt underskud på 7,8 mio. kr., som følge af igangværende forsknings- og udviklingsaktiviteter. Selskabet indgik dog i løbet af det forgangne år det første store, kommercielle strategiske partnerskab med to kinesiske partnere. Den samlede transaktion i forbindelse med denne aftale beløb sig til 150 millioner kroner.

Det datterselskab, der nok er mest kendt blandt danskerne, er butikskæden Imerco, som også viste gode takter i løbet af 2014 med en nettoomsætning på 1.457 mio. kr., en driftsindtjening på 139 mio. kr. og et tilfredsstillende resultat før skat på 89 mio. kr.