Ejendomsfallent igen på banen

Selvom ejendomsspekulanten Kenneth Schwartz Thomsen gik ned med sin ejendomskoncern og blev sigtet for skattesvig, er han nu dukket op igen i BRFkredits bøger. En række af hans gamle nøglemedarbejdere står sammen om en ny ejendomsforretning.

Foto: LINDA HENRIKSEN

Skyggen af den farverige ejendomsspekulant Kenneth Schwartz Thomsen er igen dukket op. Denne gang i BRFkredits bøger i form af en række tidligere nøglemedarbejdere, der tilsyneladende er i gang med at bygge en ny ejendomskoncern op. Det skriver Jyllands-Posten.

Koncernen har navnet Ejendomsinvest Holding og ligesom i Kenneth Schwartz Thomsens Thorion-koncern er det BRF Kredit, der leverer realkreditlånene. En del af ejendommene er købt af BRF på tvangsauktioner og de er derefter blevet sendt videre til koncernens
datterselskaber, der har adresse i et kontorhotel på Købmagergade 2.

Læs også: Tiltaler på vej mod ejendomsmatadorer

Flere af disse ejendomme har tidligere tilhørt Kenneth Schwartz Thomsen med BRF som kreditor. Samme selskab har så formidlet dem videre til Ejendomsinvest Holding.

Jyllands-Posten påpeger en lang række sammenfald i det nye selskab, der alle er relateret til Kenneth Schwartz Thomsen:
 
- Avisen har modtaget flere opkald med påstande om, at ejendomsfallenten arbejder for Ejendomsinvest Holding. Han er blandt andet blevet set køre i en Aston Martin sammen med selskabets officielle ejer Christian Riiber. En køretur, der i et skriftligt svar til avisen bliver affejet med forklaringen om, at de to har børn i samme skole. Derfor har Kenneth Schwartz Thomsen fået et lift ved en enkeltstående lejlighed.

- Christian Riiber har pludselig sagt farvel til sin mangeårige revisor til fordel for Kenneth Schwartz Thomsens revisor Bjørn Bengtsson fra In-Revision. En revisor, der selv byttede ejendomme med fallenten.

Læs også: Milliardhul i Schwartz Thomsens bo

Kenneth Schwartz Thomsens faste advokat Tue Askeland er også med i selskabet. Christian Riiber forklarer selv valget af ham sådan her til Jyllands-Posten:

”In-Revision anbefalede Tue Askeland, da jeg ikke tidligere har haft brug for en advokat. Tue Askeland har et indgående indblik i de fleste ejendomme. Han har derfor været en stor støtte i mine indkøb.”

-Chefen for Kenneth Schwartz Thomsens tidligere ejendomsadministrationsselskab hedder Morten Friis Korsgaard. Han blev i sin tid udskældt for åben skærm af ejendomsfallenten for ikke at gøre sit arbejde godt nok, da forbrugerprogrammet Task Force på DR1 konfronterede dem med en række utilfredse lejere. I dag er Morten Friis Korsgaard ansat til at administrere Ejendomsinvest Holdings ejendomme.

En ansættelse, der vækker stor forundring hos LLO i København.

”Jeg har oplevet Tue Askeland og Morten Friis Korsgaard optræde som det, jeg opfatter som intimiderende overfor lejere. De er efter vores opfattelse klart nogle af de værste af slagsen. Det er sørgeligt, at de igen kan få mulighed for at agere. Politikerne burde af hensyn til lejerne forhindre den type mennesker i at beskæftige sig med administration af ejendomme,” siger Claus Højte, sekretariatschef fra LLO.

BRFkredit har placeret ejendomme renset for overbelåning hos en organisation, der bortset fra Kenneth Schwartz Thomsen har selvsamme bemanding i ledelsesgruppen som organisationen i fallentens Thorion-koncern.

Læs også: Tvangsauktioner rammer Strandvejens pragtvillaer

Jyllands-Posten har tidligere beskrevet, hvordan Kenneth Schwartz Thomsen har haft et særligt forhold til BRF. En anden ejendomsspekulant har oplevet, hvordan Kenneth Schwartz Thomsen efter overtagelsen af ejendom kunne få hævet belåningen til langt over det, BRF havde vurderet inden købet.

BRFkredits egen reaktion ovenpå Jyllands-Postens oplysninger om Kenneth Schwartz Thomsens skygge i deres egne bøger lyder sådan her:

”Jeg kan ikke udtale mig om kundeforhold,” siger underdirektør Kim Thomsen fra BRFkredit.