Ejendomsadministrator politianmeldt for at tage penge fra klientkonti

En stribe andels- og ejerforeninger er angiveligt blevet snydt for et millionbeløb, der skal være blevet trukket fra deres klientkonti af ejendommenes administrator. Selskabet under anklage vil ikke kommentere sagen.

Foto: Ida Marie Odgaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et ejendomsadministrationsfirma har ifølge sin hjemmeside »en ambition om at gøre ejendomsadministration samt privat boligudlejning nemmere og mere lukrativ for alle parter«.

Det er ord, der i dag må klinge hult for en lang række andelsbolig- og ejerforeninger i hovedstadsområdet, der har været kunder i selskabet: De mener, at de har fået hævet store beløb på deres klientkonti, uden at ejendomsadministratoren har kunnet redegøre for noget fornuftigt formål.



Selskabet er nu politianmeldt. Det bekræfter Københavns Politi, der imidlertid ikke vil give flere oplysninger i sagen. Fra anden side erfarer Berlingske Business Ejendomme, at 20 foreninger skal have mistet i alt cirka 20 millioner kroner. Den forening, der er hårdest ramt, mangler et beløb på cirka 2 millioner kroner.

På Trustpilot tager flere medlemmer af de ramte foreninger ordet og beskriver ejendomsadministrationsfirmaet og dets direktør  i barske vendinger.

En af dem er Reinier Kok, der er medlem af andelsboligforeningen Falkoner Alle 47 på Frederiksberg.

»Virksomhedens ejer overførte uden tilladelse fra vores bestyrelse penge fra vores foreningens konto til en anden konto. Vi måtte have vores advokat ind over for at få pengene tilbage. Det kan klart ikke anbefales at vælge denne virksomhed som administrator,« skriver han.

Reinier Kok oplyser til Berlingske Business Ejendomme, at foreningen i dag har fået sine penge tilbage. Ifølge oplysninger til Berlingske Business fra flere af foreningerne, har nogle af dem fået penge tilbageført.

Blandt andet Danske Bank har været medvirkende til, at foreningerne har kigget deres kontoudtog igennem. Danske Bank ønsker ikke kommentere sagen nærmere, men banken bekræfter, at man på baggrund af en henvendelse om, at der muligvis kunne være foretaget uregelmæssige transaktioner hos en række kunder, kontaktede de pågældende kunder og opfordrede dem til, at de gennemgik deres kontoposteringer.

Ejendomsforeningen Danmark ekskluderede midt i september et medlem baseret på netop den type forhold, som firmaet  ifølge anklagerne har begået.

Foreningens juridiske direktør Morten Østrup Møller oplyser, at sanktioner mod medlemmer altid offentliggøres anonymt, men foreholdt, at det ekskluderede medlem er det nu politianmeldte, bekræfter han dette.



Det var omfanget af og alvorligheden i kundeklagerne, der fik Ejendomsforeningen Danmark til reagere hurtigt med en eksklusion, som er den hårdest mulige reaktion over for »uefterrettelige medlemmer«, oplyser Morten Østrup Møller.

»Det er et helt afgørende punkt i vores etiske normer, at vores (altså medlemsvirksomhedernes, red.) penge ikke må blandes sammen med kundernes,« siger Morten Østrup Møller.

Berlingske Business ejendomme har talt med ejendomsadministrationselskabets direktør, men han ønsker hverken at kommentere anklagerne eller eksklusionen fra Ejendomsforeningen Danmark.