Storaktionær i ejendomsudviklingsselskabet Sjælsø Gruppen, SG Nord Holding, er teknisk insolvent efter at have tabt knap 900 mio. kr. på sin investering i Sjælsø Gruppen sidste år.

Foto: Brian Bergmann/Scanpix
Det skaber tvivl om den fremtidige ejerstruktur i det Allerød-baserede selskab, der for to måneder siden nedjusterede sin resultatprognose for 2008 for tredje gang. Det skriver dagbladet Børsen.

SG Nord Holding er delvist ejet af den islandske finansmand Thor Bjørgólfsson, som i en lang periode har været kåret som Islands rigeste. Han krakkede for nogle måneder siden med et større investeringsfirma på Island, Samson, i forbindelse med nationaliseringen af den kriseramte islandske banksektor.

De to andre medejere af SG Nord Holding er de danske Rønje-brødre Ib og Torben.Kursen i det børsnoterede Sjælsø Gruppen er faldet til en syvendedel i 2008 - fra 139 kr. pr. aktie ved årets start til 20,5 kr. ved nytår 2008.

Aktiekursfaldet er et resultat af det bratte vejrskifte på det tidligere glohede ejendomsmarked og en accelererende finanskrise kombineret med tre barberinger af årets resultatforventninger.

I slutningen af oktober meddelte ledelsen i Sjælsø Gruppen, at den nu venter et resultat før skat på 250-350 mio. kr. før værdireguleringer mod et skøn på 900 mio. kr. ved årets begyndelse.

Ritzau